- Reklama -

Neuvirth konečně v roli, o jaké snil. V úterý vychytal 45 zákroky Columbus

- Reklama -

V přetěžké situaci je Michal Neuvirth v brance Buffala Sabres. Po výměně Jhonase Enrotha do Dallasu se dočkal vysněné pozice týmové jedničky, jenže chytat v nejhorším mužstvu NHL není žádný med. V úterý se český gólman konečně dočkal podpory, kterou potřeboval, a bylo z toho vítězství.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavním hrdinou byl muž v masce. Neuvirth pochytal 45 střel domácích a především dokázal zastavit 28 puků od okamžiku, kdy Buffalo vedlo v Columbusu 4:2. S úspěšností zákroků skoro 96 procent tak dosáhl druhého vítězství v šesti posledních odehraných duelech.
„Odchytal pro nás další těžký zápas,“ chválil svého hráče trenér Nolan.
Neuvirth odchytal šestý zápas v deseti dnech. V pondělí proto měl dokonce nárok na volno, nemusel se zúčastnit tréninku. Přestože by si každý jiný hráč rád odpočinul, český brankář nechyběl na ledě. Necítí potřebu oddechovat, chce se zlepšovat a jde mu to k duhu.
„Měli jsme nepovinný trénink, nicméně já cítil, že potřebuji pracovat na některých věcech,“ řekl Neuvirth, který trénoval o samotě spolu s brankářským koučem Sabres Artursem Irbem. „Jsem se svou hrou spokojen, ale musím dál tvrdě makat. Tvrdá práce se vyplácí.“
Přestože jeho tým prohrává, český gólman chytá výborně. V šesti zápasech sice čtyřikrát odcházel z ledu poražen, inkasoval však dohromady jen třináctkrát (pokud počítáme pouze góly ze hry a ne ze samostatných nájezdů). Procento úspěšnosti má v těchto duelech přes 95 procent, což je vynikající. Kdyby hráli lépe spoluhráči před ním v poli, byly by také výsledky výrazně lepší.
„Je dobré se do toho dostat a udělat si z chytání rutinu,“ pokračoval šestadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem. „Je to velká příležitost. Už jsem to zažil ve Washingtonu, ale to je dlouhá doba. Teď dostávám svou příležitost tady a snažím se nabídnout to nejlepší.“

V úterý to stačilo. Buffalo vedlo po dvaceti minutách v Columbusu 2:0, po čtyřiceti 4:2 a vedení už nepustilo. Vedle Neuvirtha pomohl hodně také Zemgus Girgensons, lotyšský vítěz hlasování All Star Game, který zaznamenal gól a asistenci. Zápas bohužel nedohrál poté, co byl zasažen pukem z hole Jamese Wisniewskiho do kotníku.
Pokud jde o Michala Neuvirtha, v Buffalu si teď zachytá hodně. Generální manažer Sabres dělal výměnu Enrotha s tím, že český gólman dostane možnost ukázat, co v něm doopravdy je. Plány nic v bráně neměnit naznačil také kouč Ted Nolan.
„Chystáme se na tom koni rajtovat, dokud ho neutaháme,“ smál se trenér Buffala. „Když víte, že nemáte nikoho jiného v rezervě, pak musíte sázet na jednoho chlapa. Myslím, že Arturs Irbe odvádí skvělou práci v tom, jak ho připravuje.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -