- Reklama -

Neuvirth si připsal první výhru v dresu Islanders. Nashville se vrátil do čela NHL

- Reklama -

V celkovém počtu pěti pondělních duelů National Hockey League se nikdo z českých hokejistů bodově neprosadil. První vítězství v dresu New Yorku Islanders po přestupu z Buffala vychytal brankář Michal Neuvirth. V duelu na ledě Toronta zneškodnil český gólman 22 z 25 střel a dovedl Ostrovany k výhře 4:3 v prodloužení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hokejisté mužstva z Long Islandu proti Maple Leafs dvakrát prohrávali o dvě branky 0:2 a 1:3, přesto vždy dokázali srovnat a necelých dvaadvacet sekund před koncem prodloužení rozhodl o jejich vítězství nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu sezóny John Tavares (1+1).
Neuvirth dostal příležitost v brance Islanders teprve podruhé. Premiéru v barvách nového zaměstnavatele absolvoval v sobotu na Floridě, kde patnácti zákroky pomohl Ostrovanům k zisku bodu za prohru 3:4 po samostatných nájezdech.
Hráči Nashvillu se po včerejším vítězství v Arizoně 2:1 v prodloužení vrátili do čela průběžného pořadí v NHL. Po 68 zápasech mají Predátoři na svém kontě 91 bodů. Hosté se na ledě Gila River Arena sice v úvodu druhé třetiny ujali vedení, na gól Paula Gaustada ale Coyotes odpověděli přesilovkovou trefou Kylea Chipchury. Ukončit sérii šesti porážek pomohl Nashvillu James Neal, který překonal třiadvacetiletého gólmana Louise Dominguea dorážkou střely obránce Setha Jonese. Arizona prohrála 12 z posledních 13 utkání a proti Predators neuspěla v ani jednom ze tří vzájemných zápasů v letošním ročníku.
Naprosto shodnou zápasovou bilanci jako Nashville má Anaheim (42-19-7), který prohrál 1:2 ve Vancouveru. V polovině úvodní třetiny poslal domácí do vedení Bo Horvat. Hosté srovnali krok až ve 49. minutě zásluhou Etema Emersona, který dostal přesně načasovanou přihrávku zpoza branky od Natea Thompsona a odčaroval kouzlo brankáře Eddieho Läcka. Nerozhodný stav 1:1 zlomil v čase 56:01 forvard Canucks Zack Kassian.
V utkání proti Edmontonu ukončil Detroit sérii dvou proher. Oilers byli včera střelecky aktivnějším týmem, ovšem brankář Jimmy Howard chytil 36 z jejich 38 střel a má tak významný podíl na vítězství Red Wings 5:2. Výsledek sice na první pohled vypadá jednoznačně, ale souboj v Joe Louis Arena takový rozhodně nebyl. Poslední dvě branky vsítili Red Wings do prázdné branky při power play soupeře.
Autorem rozdílové trefy byl třiadvacetiletý Fin Teemu Pulkkinen (1+1), jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Švédský útočník Henrik Zetterberg zaznamenal tři asistence. Jedním ze dvou hlavních arbitrů zápasu byl ruský sudí Jevgenij Romaško, který se stal po Marcusi Vinnerborgovi druhým evropským rozhodčím, který pískal zápas NHL.
První souboj mezi San Jose a Pittsburghem po téměř roce dopadl lépe pro kalifornské Žraloky, kteří zdolali Tučňáky 2:1 po samostatných nájezdech. První změny na ukazateli skóre se diváci v ochozech SAP Center dočkali 57 sekund před první přestávkou, radost jim udělal Matt Nieto. Hosté odpověděli až ve 48. minutě, jako správný kapitán pozvedl ambice Penguins na úspěšný výsledek Sidney Crosby.

Kanadský centr vyškolil Anttiho Niemiho parádní bekhendovou střelou na vyrážečku. Pittsburghu to ale stačilo jen na zisk jediného bodu. V penaltovém rozstřelu, který se protáhl až do osmé série, byli totiž úspěšnější domácí. Marca-Andre Fleuryho překonali Melker Karlsson a Tommy Wingels, na nejlepšího hráče utkání, Niemiho, vyzrál pouze Kris Letang. Na 10. místě tabulky Západní konference a ztrácejí Sharks tři body na osmé Calgary.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -