- Reklama -

Neuvirth vychytal svůj bývalý tým, Voráček rozhodl prodloužení

- Reklama -

Philadelphie rozhodně není v pohodě. Prohrála poslední tři zápasy, celkem čtyři z pěti, do utkání s nejlepším týmem NHL tedy určitě nešli její hráči plní sebevědomí. Nakonec z toho bylo pro fanoušky Flyers milé překvapení. Philadelphia si přivezla z Washingtonu oba body, když nejvíce se pod ně podepsal autor dvou branek Jakub Voráček.
Český útočník letos rozhodně také není v pohodě. Do středečního utkání měl na kontě ve 46 zápasech jen 6 branek. Voráček se většinu sezóny střelecky trápí, sbírá hlavně asistence a ani těch nemá tolik co v loňské sezóně. Nyní přidal dva důležité zásahy, které by mu mohly konečně dodat tolik potřebné sebevědomí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý Čech vstřelil dvě minuty před koncem druhé třetiny důležitý gól na 3:2 pro hosty. Domácí však stihli po brance Burakovskyho ve třetí části srovnat a zápas tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm zajistil Letcům druhý bod po famózní akci znovu Voráček.
Kladenský odchovanec trpělivě držel za bránou soupeře kotouč, nenechal se od něj odstavit Jevgenijem Kuzněcovem, který mu dlouho visel na zádech, a po objetí branky nakonec parádně vymetl horní roh Holtbyho svatyně. Rozhodnutí tak přišlo už po 38 vteřinách nastaveného času.
„Poslední tři zápasy se nám dařilo jen prohrávat,“ řekl hráč vyhlášený první hvězdou večera. „Musíme se jen ujistit, že to udržíme. Nesmíme stoupnout moc vysoko ani klesnout moc nízko a musíme se pokusit zabojovat o play off.“

Za hosty se trefili ještě Ryan White a Brayden Schenn, gólman Michael Neuvirth pochytal 27 puků ve svém prvním letošním utkání proti svému bývalému týmu. Shayne Gostisbehere a Claude Giroux měli po dvou asistencích.
„Cítím se opravdu dobře,“ těšil se z cenné výhry Neuvirth. „Odehráli jsme dobrý zápas venku od samého začátku. Byli jsme na ně připraveni, předvedli jsme skvělé týmové nasazení.“
Flyers může při letošních rozpačitých výsledcích aspoň těšit vysoká úspěšnost v prodloužení. Z dvanácti utkání, které dospěly do nastaveného času, vyhráli Letci osm. Capitals mají bilanci 3:3.
„Před tímto utkáním jsme prohráli třikrát v řadě, nicméně způsob naší hry se nám líbil, jenom se nám nepodařilo dosáhnout výsledků, které jsme chtěli,“ dodal kapitán Claude Giroux. „Hrajeme dobře a nesmíme se nechat frustrovat, když výsledky nepřijdou. Musíme zůstat trpěliví a počkat si na šance.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -