- Reklama -

Neuznaný Drouinův gól byl důležitým okamžikem, myslí si aktéři šestého utkání

- Reklama -

Videotrenér Pittsburghu Andy Saucier sehrál důležitou roli při vítězství Tučňáků v šestém utkání na ledě Tampy Bay v Amalie Areně. Potom, co to vypadalo, že útočník Jonathan Drouin získal pro domácí vedení 1:0, si Saucier uvědomil, že akci pravděpodobně předcházel ofsajd.
Ihned tedy informoval asistenta trenéra Ricka Toccheta a Penguins požádali o „coach’s challenge“, tedy prověření situace na videu. To prokázalo, že v okamžiku, kdy obránce Victor Hedman zavážel puk přes modrou čáru, byla Drouinova brusle velmi těsně ve vzduchu, přitom druhá už byla v útočném pásmu, a akci tak skutečně předcházel ofsajd.
IMG_1726
(screenshot z mobilního telefonu jednoho z fanoušků Tampy, kdy ještě nebyl ohlášen ofsajd)
„Myslím, že to byl významný moment celého zápasu,“ řekl trenér Pens Mike Sullivan. „Náš videokouč to viděl a bylo to opravdu těsné, nicméně on cítil, že to ofsajd může být, takže jsme určitě chtěli věc přezkoumat. Byl to od něj skvělý nápad. Nepochybně to byla důležitá část hry. Kdyby dali první gól, rozsvítilo by to celou halu. Takže to byl výborný nápad ‚Sauce‘. Náš tým to spíš nakoplo, protože jsme věděli, že jsme uhnuli letící kulce.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Blesky naopak neuznaná branka, která mimochodem padla po pěkné akci, utlumila. Lightning měli do konce první třetiny už jen čtyři střely na bránu hostů.
Jonathan Drouin, klíčová postava důležitého okamžiku, však odmítl, že by Blesky po neuznané brance nějak odpadly.
„Takové věci se stanou. Když je to ofsajd, tak je to ofsajd. Určitě to mrzí, ale tak to chodí. Nemyslím, že jsme byli znechucení nebo něco. Hráli jsme dál, hned naše příští střídání bylo dobré.“
Penguins nicméně po první třetině vedli 1:0, po čtyřiceti minutách už 3:0. V čase 52:43 byl stav 3:2 a média spekulují, že stav mohl být nerozhodný a utkání mohlo dospět do prodloužení. Možná by ho Tampa zvládla a dnes už by bylo po sérii.
Brankář hostů Matt Murray, který v šestém utkání nahradil v bráně Marca-Andre Fleuryho a stal se znovu jedničkou Pens, měl každopádně po neuznané brance většinu první a druhé třetiny poměrně málo práce.
„Je vždycky pěkné, když vezmou zpátky inkasovaný gól, nicméně bylo to podle mě správné rozhodnutí. Měli byste se přesto umět přenést, když už to rozhodnutí jednou padne,“ myslí si dvaadvacetiletý gólman Pittsburghu.
Dvakrát to platí pro hráče Tampy, kteří musí všechno hodit za hlavu a upnout se k sedmému duelu série. K němu budou muset cestovat znovu na hřiště soupeře. Stejně jako loni proti NY Rangers tedy odehrají finále konference na maximálních sedm utkání.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -