- Reklama -

Nevyšlo to. Kaberle si s Jágrem nezahraje

- Reklama -

Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Marek Židlický, Martin Havlát… a dál už nikdo. Česká kolonie v New Jersey se pro blížící se sezónu dalšího přírůstku nedočkala. Obránce Tomáš Kaberle, který byl do přípravy Devils pozván na zkoušku, si smlouvu nevybojoval.
Spolu s kladenským odchovancem opouští kemp také ukrajinský útočník Ruslan Fedotěnko. Ze šestice hráčů pozvaných na testy si tedy uchovalo naději pouze duo útočníků Scott Gomez, Jordin Tootoo. Gomeze však trápí bolavé zápěstí a od pondělí se zbytkem mužstva netrénuje.
Už dříve se Ďáblové rozloučili se zadáky Mikem Komisarekem a Renatem Mamaševem. 31letý hokejista se zkušenostmi z 361 zápasů v nejvyšších ruských soutěžích však dostane možnost přesvědčit o svých kvalitách alespoň na farmě v Albany.
Kaberle, který se do NHL zkoušel vrátit po ročním působení v mateřském Kladně, odehrál v přípravě za New Jersey dva zápasy. Zaznamenal v nich jednu asistenci, do tabulky pravdy si připsal dva plusové body. Fedotěnko se představil také dvakrát s mnohem horší bilancí – bez zápisu do statistik a dvěma zápornými body v +/- hodnocení.
„Propuštění“ tří testovaných obránců může být dobrou zprávou pro mladíka Damona Seversona, 60. muže draftu 2012. Někdejší člen kanadské reprezentační osmnáctky se přesouvá mezi dospělé po čtyřech sezónách v celku Kelowna Rockets ve WHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -