- Reklama -

New Jersey Devils: Fantastický Hall. Jsou Ďáblové na cestě vzhůru?

- Reklama -

Generální manažer:
Ray Shero
Hlavní kouč:
John Hynes
Kapitán:
Andy Greene
Umístění v ročníku 2017-18:
5. místo v Metropolitní divizi (97 bodů)
Play-off 2017-18:
1. kolo (Tampa Bay 1:4)
Nejproduktivnější hráči 2017-18:
93 – Taylor Hall (39+54)
52 – Nico Hischier (20+32)
44 – Kyle Palmieri (24+20)
Nejlepší střelec 2017-18:
39 – Taylor Hall
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+14 Taylor Hall
Nejtrestanější hráč:
Miles Wood – 84 trestných minut
Příchody:
Eric Gryba, Eric Tangradi, Jegor Jakovlev
Odchody:
Patrick Maroon, Michael Grabner, John Moore, Brian Gibbons, Jimmy Hayes



Předpokládaná sestava:
Brankáři:
Cory Schneider, Keith Kinkaid (Eddie Läck)
Obrana:
Andy Greene – Sami Vatanen
Will Butcher – Damon Severson
Mirco Müller – Ben Lovejoy
(Eric Gryba, Ty Smith)
Útok:
Taylor Hall – Nico Hischier – Kyle Palmieri
Marcus Johansson – Pavel Zacha – Jesper Bratt
Blake Coleman – Travis Zajac – Stefan Noesen
Miles Wood – Brian Boyle- Joey Anderson
(Michael McLeod)
Shrnutí:
Kdekdo před minulou sezónou očekával, že Ďáblové budou okupovat spodní příčky v silné konkurenci Metropolitní divize, oni ale velmi mile překvapili. Povedl se jim začátek a na pozicích zaručujících divokou kartu se udrželi až do konce základní části. V play-off jim v pěti zápasech vystavila stopku nabušená Tampa, přesto byl uplynulý ročník považován v New Jersey za úspěch.
Fanshop týmu
Oproti poslednímu místu, které obsadili ve Východní konferenci o rok dříve, se jednalo o výrazné zlepšení. Společně s Coloradem a Vegas patřili Devils jednoznačně k nejpříjemnějším překvapením minulého ročníku. Dokážou ale podobné výkony zopakovat?
Největší zásluhu na jejich vzepjetí měl bezesporu Taylor Hall, který prožil životní sezónu. Tu navíc korunoval ziskem Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče. Třiadevadesáti body si stanovil kariérní maximum, jediná trefa mu scházela k pokoření čtyřicetigólové mety.
Nathan MacKinnon, Connor McDavid nebo Anže Kopitar také neskutečně táhli své týmy, nikdo z nich na to ale nebyl tak osamocen, jako právě Hall. Vždyť druhý v interním bodování klubu, mladičký Švýcar Nico Hischier, na něj ztratil přes čtyřicet bodů!
Vedle Halla s Hischierem si svou porci branek nastřílel i Kyle Palmieri, příjemně překvapili zejména Jesper Bratt nebo Miles Wood. V obraně pak udivoval výbornými výkony nováček z univerzity Will Butcher. Kouč John Hynes dokázal ze svých svěřenců dostat maximum a díky tomu Devils po pěti letech ochutnali vyřazovací boje.
Letos už ovšem Ďábly nikdo nebude brát na lehkou váhu, soupeři si na ně dají větší pozor. Vzroste pochopitelně i očekávání. Fanoušci budou očekávat potvrzení, že loňský postup nebyl jen náhodným výstřelem, ale důkazem, že tým je na správné cestě. Navíc generální manažer Ray Shero v létě žádné posily nepřivedl.
Odešli útočníci Patrick Maroon, Jimmy Hayes, Michael Grabner a Brian Gibbons, zadák John Moore se jako volný hráč upsal Bostonu. Příchody? Všehovšudy jen Eric Gryba, bek na pomezí farmy a prvního týmu, farmář Eric Tangradi a neprověřený Rus Jegor Jakovlev.
V New Jersey mají poměrně slušnou a vyrovnanou brankářskou dvojici Cory Schneider – Keith Kinkaid. V případě zranění jednoho z nich je tady jako pojistka ještě Eddie Läck. Loni příjemně překvapil Kinkaid, jenž při zranění svého kolegy odchytal téměř polovinu zápasů a měl velmi slušné statistiky, dokonce lepší než Schneider, na kterém se podepsaly zdravotní problémy. Byl to právě Keith Kinkaid, kdo Ďáblům vychytal postup. Přesto by Devils uvítali, kdyby měli v brance starého dobrého Coryho Schneidera. Na gólmanech bude totiž hodně záležet, zda budou Devils opět bojovat o play-off.
Mezi divizními rivaly Ďáblů, s nimiž se utkají nejčastěji, jsou poslední šampioni z Washingtonu a Pittsburghu, nevyzpytatelná Philadelphia či po úspěchu lačnící Columbus. Rangers se sice vydávají cestou postupné přestavby, Ostrované zase přišli o kapitána Tavarese, ale pak je tu ještě mladá Carolina, která by letos ráda udělala krok vzhůru. Snadná práce tedy Johna Hynese a jeho svěřence rozhodně nečeká.
Bude se opakovat loňský scénář, kdy Taylor Hall doslova na svých ramenou dotáhl tým do play-off? Zopakuje bývalá jednička draftu fantastický rok? Pokud mají mít Devils šanci, budou potřebovat, aby odpověď zněla ano.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -