- Reklama -

New Jersey přejelo Toronto. Eliáš po tisíci bodech také brankovým jubilantem

- Reklama -

Devils potvrzují dobrou formu z uplynulých týdnů, Toronto naopak potvrzuje, že se mu nyní vůbec nedaří. Ďáblové vyhráli v pátek pátý z šesti posledních duelů, Maple Leafs prohráli pojedenácté v řadě, celkově v lednu z patnácti odehraných utkání prohráli čtrnáct!


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Oslavencem večera se stal český útočník Patrik Eliáš. Dlouholetý forvard Devils zakulatil nedávno svou bodovou sbírku na tisíc, nyní konečně zarovnal i tu brankovou. Eliáš zvyšoval na začátku druhé třetiny na 2:0, čímž si připsal svůj 400. gól v NHL. Přestože se vždycky považoval spíš za nahrávače, branky střílet umí. Čtyřstovku zdolal jako 91. hráč v historii slavné zámořské ligy.
„Jsem na to hrdý, o tom není sporu,“ řekl osmatřicetiletý veterán. „Jsem hrdý, že jsem to dokázal pro jednu organizaci, pro tenhle tým. Jsem šťastný, že mi k tomu tolik hráčů pomohlo.“


New Jersey vlétlo do zápasu aktivně, mělo víc šancí. Tu první spálil Jaromír Jágr, jenž pokazil nádhernou akci Mikea Cammalleriho. Ten šikovně projel mezi několika hráči a naservíroval puk nejstaršímu muži v NHL na zlatém podnose, Jágr však v jasné pozici trefil jen beton brankáře Jamese Reimera.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Pak už začaly padat góly. Na šťastnou trefu Tuoma Ruutua z nulového úhlu z desáté minuty navázal ve druhé třetině Eliáš. Na pravém kruhu převzal pas od Travise Zajaca a zamířil přesně na vzdálenější tyč.
„Myslím, že jeho obchodní známkou je, že to je víceúčelový hráč, hráč pro každou situaci,“ pochválil Eliáše Lou Lamoriello. „Má ten nejvyšší možný hokejový cit, jaký lze mít, ale je to taky koncový hráč. Nedáte čtyři sta branek, aniž byste byl střelcem.“
Na 3:0 zvýšil ve 34. minutě šťastnou tečí bruslí Steve Bernier, po snížení Bozaka v přesilovce pak pečetil na 4:1 trefou do prázdné brány Jaromír Jágr. Legendární český forvard tak má na svém kontě 716 branek a na historicky pátého Phila Esposita mu schází jediný přesný zásah.

Přestože Devils měli vyloženější šance, hosté byli střelecky aktivnější. Cory Schneider v brance domácích zasahoval třiatřicetkrát, jeden puk mu lapit nedokázal. James Reimer propustil čtyři kotouče, zásahů měl jen třináct.
„Je to náročné. Snažíte se zůstat pozitivní, ale když jdou věci jako teď, je obtížné být pozitivní,“ zlobil se za poražené Tyler Bozak. „Potřebujeme nějaké vůdce, musíme si věřit, abychom se z toho dostali. Znovu jsme měli hodně střel a hodně příležitostí, ale jejich gólman chytal skvěle.“ pojedenácté v řadě.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -