- Reklama -

Nezastavitelní! MacKinnon a Rantanen bodovali i podeváté

- Reklama -

První útočná formace Colorada ve složení Gabriel Landeskog – Nathan MacKinnon – Mikko Rantanen je letos opravdu nezastavitelná. Už loni si tahle trojka podmanila NHL a rovnat se jí mohl snad jedině první útok Bruins pod vedením Patrice Bergerona s Marchandem a Pastrňákem na křídlech.




Letos to zatím vypadá na stejný příběh. Bostonská lajna řádí, to samé ale platí i o řadě Nathana MacKinnona. Coloradská trojice vlétla do sezóny ve velkém stylu a v tuto chvíli má našlápnuto na překonání svých loňských bodových součtů.
MacKinnon s Rantanenem se už dokonce stihli zapsat do klubových kronik. Jsou první dvojicí v historii Nordiques/Avalanche, která odstartovala do sezóny devítizápasovou bodovou šňůrou. Ano, oba dva útočníci bodovali ve všech dosavadních zápasech nového ročníku. Joe Sakic a Anton Šťastný bodovali na podzim roku 1988 v prvních osmi utkáních.
Fanshop týmu
Naposledy se oba v pondělí večer výraznou měrou podíleli na vítězství Avs ve Philadelphii v poměru 4:1. Rantanen (4+12) dvakrát skóroval, MacKinnon (8+7) si připsal jednu asistenci.
V historii klubu dokázalo jen pět dalších hráčů bodovat devětkrát v řadě od začátku sezóny. Byli to Mats Sundin (30 zápasů, 1992-93), Peter Šťastný (16 zápasů, 1987-88), Joe Sakic (12 zápasů, 1988-89), Wendel Clark (10 zápasů, 1994-95) a John-Michael Liles (9 zápasů, 2010-11). Nikdy to ale nedokázali dva hráči současně.
„Je to pro nás velká pocta. Ale nikdy to nedokážete sami. Musím poděkovat spoluhráčům. Nathan a Gabriel jsou opravdu dobří hráči. A celý tým hraje dobře. Musíme v tom jen pokračovat,“ prohlásil finský útočník. Třetí do party, kapitán Landeskog, přidal v pondělí branku a asistenci. Jeho aktuální bodová série čítá pět zápasů, během nichž nakupil celkem deset bodů (7+3).
Není divu, že s takto vydatným příspěvkem od svých ofenzivních hvězd se Coloradu daří vyhrávat zápasy. Z náročného čtyřzápasového tripu po kluzištích soupeřů si Avs vezou domů do Denveru parádních sedm bodů. Výjezd zakončili třemi výhrami v řadě. Ještě loni přitom byli nejhorším celkem na venkovních hřištích z celé postupové šestnáctky. Letos venku vyhráli čtyři ze šesti zápasů, celkem pak šest z devíti.


„Loni nasbíral skoro devadesát bodů, letos odstartoval skvěle, přesto se zdá, že se mu nedostává uznání, jaké by si zasloužil. Nám to ale nevadí. Pokud si ho ostatní nebudou všímat a nebude se o něm psát, tím lépe pro nás. V této lize bude hvězdou po hodně dlouhou dobu,“ řekl na adresu Rantanena Gabriel Landeskog.
Elitní trojka se v uplynulých čtyřech venkovních duelech postarala o dvanáct ze čtrnácti gólů Avalanche. Na jednu stranu by kouč Bednar jistě uvítal ofenzivní příspěvek také od ostatních řad, dokud ale tým šlape, nemá důvod být nespokojený. „Hrajeme právě teď velmi dobře, bodujeme, vytváříme si spoustu šancí. Bavíme se hokejem,“ řekl Landeskog.

- Reklama -


Nathan MacKinnon vstřelil svých osm branek při vyrovnaném počtu hráčů, v tomto směru mu patří první místo v lize. Mikko Rantanen už vyšplhal do elitní pětky bodování, Landeskog se zase na tripu neuvěřitelně rozstřílel. New Jersey skolil hat-trickem, v dalším zápase přidal dvě trefy, poté další gól.
„Je to hezké, ale myslím, že mohu hrát ještě lépe. Padají nám tam góly, ale celkově vzato to zatím nebyl zrovna nejjednodušší rok,“ shrnul úvodních devět zápasů Nathan MacKinnon. Pokud má centr nejúdernější formace NHL pravdu, mají se obrany a brankáři soupeřů na co těšit.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -