- Reklama -

Nezničitelný Perry poslal Plameny na dovolenou

- Reklama -

Společně s kapitánem Ryanem Getzlafem je hlavním tahounem Anaheimu, nebezpečnou ofenzivní zbraní, která dává góly jako na běžícím pásu, zároveň umí hrát tvrdě a nebojí se chodit do míst, kde to bolí. V NHL už si Corey Perry vydobyl slušný respekt, olympijský vítěz patří k osvědčeným kanonýrům. Ve včerejším duelu proti Calgary opět předvedl nezapomenutelné představení a rezervoval si pro sebe novinové titulky.
Během druhé třetiny se u modré čáry ošklivě srazil s útočníkem Plamenů Mattem Stajanem, který anaheimského střelce tvrdě poslal k ledu. Nohy obou hráčů se nepříjemně srazily, a zatímco Stajan byl schopen pokračovat ve hře, Perry potřeboval při odchodu z ledu pomoc spoluhráčů. Nevypadalo to s ním vůbec dobře.
Některé komentáře v první chvíli hovořily o tom, že by mohl být s poraněným kolenem mimo hru až devět měsíců. Tak zlé to ale nakonec nebylo a vše se v dobré obrátilo, alespoň pro Perryho a jeho spoluhráče. Kanadský útočník se do utkání vrátil a ve třetí minutě prodloužení jej pohotovou dorážkou na brankovišti také rozhodl!
Když se po ostrém zákroku hráč okamžitě chytne za koleno, obvykle to nevěští nic dobrého. Fanouškům Ducks v tu chvíli jistě zatrnulo, vždyť bez jedné ze svých dvou největších hvězd by byla plánovaná cesta za Stanley Cup mnohem obtížnější, to bylo každému jasné. Hokejisté jsou však tvrdí chlapi a Corey Perry je jedním z těch vůbec nejodolnějších.

Jakmile se oproti všem předpokladům vrátil na led ještě během utkání, inspiroval své spoluhráče, kteří nakonec zvládli po začátku třetí třetiny srovnat stav. Zápas dospěl do prodloužení a zbytek je historie. Perry se za nešetrný (i když zřejmě nezaviněný) zákrok pomstil tím nejlepším způsobem – poslal Plameny na dovolenou. Při vítězném zásahu opět osvědčil svůj důraz v předbrankovém prostoru.
„V posledních několika letech pro nás bylo těžké opouštět play-off příliš brzy. Letos jsme od začátku nastavili naše myšlení tak, že uděláme vše pro to, aby tým vyhrál. V naší kabině je spousta charakteru,“ prohlásil hrdina zápasu.
Podle něj byla srážka nezaviněná, svého soupeře neobviňoval ze snahy o zranění. O povaze svého zranění ale z pochopitelných důvodů nechtěl mluvit. „Po té srážce jsem se necítil dobře, nevěděl jsem, co bude dál. Po několika minutách se to ale uklidnilo a já zkoušel chodit. Uděláte cokoli, abyste pomohli týmu vyhrát, a v play-off obzvlášť,“ komentoval svůj rychlý návrat na led.
Že je mužem velkých okamžiků a střílí důležité branky, dokázal už mnohokrát. Na ZOH ve Vancouveru kupříkladu dvěma zásahy ve čtvrtfinále přispěl k demolici Ruska v poměru 7:3, ve finále proti USA zvyšoval vedení javorového listu na 2:0. Členem zlatého olympijského týmu Kanady byl i loni v Soči.
Devětadvacetiletý Perry je nejproduktivnějším hráčem dosavadního průběhu play-off, nastřádal už patnáct bodů za sedm branek a osm asistencí. Včera se stal hrdinou (pokolikáté už) a jednoznačnou hvězdou zápasu.


Kačeři se hlavně díky němu mohou těšit na konferenční finále, ve kterém vyzvou Chicago. Blackhawks si zahrají o konferenční titul popáté za posledních sedm let, pro Ducks se jedná o premiérové semifinále Stanley Cupu od roku 2007, kdy si dokráčeli až pro slavný pohár.
Fanoušci kalifornského klubu si mohou zhluboka vydechnout. Corey Perry by měl být v pořádku. Sen o poháru žije dál…

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -