- Reklama -

NHL má nové pozice. Budou se starat o diverzitu a chránit minority

- Reklama -

NHL se postavila k nepokojům v USA čelem a vytváří čtyřčlennou komisi, která bude mít na starost diverzitu a ochranu minorit. Informaci přinesl Greg Wyshynski ze stanice ESPN.
Zrod těchto postů se projednával ve vedení soutěže už v prosinci poté, co několik hokejistů otevřeně promluvilo o rasismu, se kterým se ve své kariéře setkali.
„Víme, jak je to pro náš sport bezprecedentní,“ cituje Wyshynski viceprezidenta ligy Kima Davise. „Musíme se zaměřit na to, jak problematiku uchytit a zůstat v tomto dynamičtí.“
NHL tímto krokem reaguje také na násilnou smrt černocha Georgea Floyda a následné reakce jejich hráčů, kteří se od xenofobního jednání distancovali skrze příspěvky na sociálních sítích i účastí na protestech.
V návaznosti na vytvoření komise budou časem ustanoveny také rady z klubových funkcionářů, hráčů a partnerů soutěže, které budou poznatky komisařů implementovat do života soutěže a zároveň přinášet své postřehy, jak zpřístupnit hokej minoritám.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -