- Reklama -

NHL míří do nové destinace. Bettman čeká na přihlášku

- Reklama -

National Hockey League pravděpodobně konečně osídlí severozápad USA. Skupina investorů, která má zájem přinést do Seattlu klub nejslavnější hokejové soutěže, by měla již brzy zažádat o započetí rozšiřovacího procesu. Během all-star víkendu v Tampě to uvedl komisionář ligy Gary Bettman.
„Dobří lidé v Seattlu, jež se snaží o vytvoření franšízy, nám sdělili, že už pracují na přihlášce,“ cituje Bettmana oficiální ligový web. Podle experta kanadské stanice TSN Pierra LeBruna bude žádost podána nejpozději do dvou týdnů.


Cena za vstup do ligy by měla činit 650 miliónů dolarů, tedy o 150 více, než kolik museli uhradit Golden Knights. 32. celek NHL se může do soutěže teoreticky zapojit nejdříve v sezoně 2020/21, kdy již bude zrenovovaná místní hala.

V současnosti působí ve washingtonské metropoli pouze dva týmy ze soutěží tzv. Velké čtyřky – Seahawks (NFL) a Mariners (MLB). Silné postavení mají ale ve městě také Sounders z Major League Soccer, kteří budou po případný celek NHL velkou konkurencí. S průměrnou návštěvností přes 40 tisíc diváků patří mezi nejnavštěvovanější fotbalové mančafty na světě.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -