- Reklama -

NHL na Virginia Beach? Je tu další zájemce o vstup do ligy

- Reklama -

V Quebeku už NHL byla, o Seattlu a především Las Vegas už se mluví dlouho. A teď je tu další kandidát, kde by se mohla nově hrát nejslavnější hokejová liga světa – Virginia Beach. Půlmilionový resort na břehu Atlantského oceánu leží na východním pobřeží USA mezi Washingtonem a Raleighem, kde hrají Carolina Hurricanes. A mají zde velkolepé plány.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Místní zastupitelé v tomto týdnu odhalili záměry o tom postavit novou supermoderní arénu pro 18 tisíc lidí. Měly by se zde konat koncerty hudebních hvězd i další velké akce. A především – stánek by měl být domovem také klubu basketbalové NBA nebo hokejové NHL, nejlépe rovnou obojí. Takže politici rovnou oznámili, že se budou ucházet o licenci v hokejové lize.
„Už jsme s NHL vedli určitá jednání. A věříme si, že naše místo je pro NHL tím správným obchodním trhem. Budeme v tomto směru velmi aktivní,“ tvrdí Andrea Kilmer, ředitelka společnosti United States Management (USM), která by měla novou arénu financovat a také vlastnit. S výstavbou, která by měla začít už za pár měsíců, by jim měli pomoci Číňané. Pokud vše půjde podle plánu, nová aréna by se měla otevřít pro veřejnost v roce 2017.
Virginia Beach je ideální místo pro dovolenou. Podle Guinnesovy knihy rekordů jsou zde nejdelší pláže na světě ideální pro slunění a koupání. Konají se tu šampionáty v surfování, populární půlmaratón a je tu hned 11 golfových hřišť! Také zde hrají dva fotbalové kluby a v místním komplexu je národní tréninkové centrum pro americkou reprezentaci pozemních hokejistek. Ale lední hokej?
Těžko říci, jakou šanci bude mít Virginia Beach získat místo v NHL. Nicméně faktem je, že je to třetí největší území v celých Spojených státech, kde není žádný sportovní klub v nejelitnějších soutěžích. Hned po Las Vegas a Austinu. Takže potenciál na úspěšný byznys tu určitě je. Už v roce 2012 se místní pokoušeli získat basketbalisty Sacramenta Kings, ale neúspěšně. Jeden hokejový tým už ovšem poblíž je – v nedalekém Norfolku hraje tým Admirals, vítěz AHL z roku 2012.
Titulní foto: Jason Pratt / flickr.com

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -