- Reklama -

NHL nabídne v příští sezóně čtyři zápasy pod širým nebem

- Reklama -

V sezóně 2016-17 se chystá NHL opět pořádat několik oslavných zápasů pod širým nebem plných ceremonií, uznání a dalších výjimečností. Tradiční Winter Classic se tentokrát uskuteční až 2. ledna na Busch Stadium v St. Louis, kam zavítají hokejisté Chicaga. Blues tímto duelem oslaví 50. výročí od svého založení.
„Zápas mezi Chicagem a St. Louis Blues na Busch Stadium je pokračováním skvělé tradice Bridgestone NHL Winter Classic,“ uvedl šéf NHL Gary Bettman. „Jsme poctěni, že během našeho stého výročí mohou skvělí fanoušci St. Louis přivítat první venkovní zápas s tradičním rivalem z Centrální divize. Utkají se dvě vynikající organizace, které spolu soupeří 50 let a jsou od sebe vzdálené méně než 300 mil.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na Nový rok se tentokrát uskuteční zápas mezi Torontem a Detroitem nesoucí označení Centennial Classic, který bude součástí stého výročí od zrodu organizace Toronto Maple Leafs. V neděli 1. ledna 2017 přivítají Javorové listy na stadionu BMO Field hokejisty Detroitu. Zároveň to bude odveta mezi těmito kluby za Winter Classic z ledna 2014, v němž Leafs zvítězili v Detroitu 3:2 po samostatných nájezdech.
„Setkání Red Wings a Maple Leafs perfektně odstartuje fantastický rok 2017. Bude to rok, ve kterém NHL oslaví své století (22. listopad 1917). Navíc pro Toronto to bude oslava 100 let v NHL a Kanada slaví 150 let vzniku konfederace,“ prohlásil Gary Bettman.
„Před dvěma lety dorazilo na zápas mezi oběma kluby více než 105 tisíc návštěvníků (105491 diváků), takže věříme, že odveta bude skvělý začátek historického roku pro naší ligu, naše kluby, a naše fanoušky,“ dodal třiašedesátiletý rodák z Queensu (New York, USA).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

A podobné nadšení sdílí i prezident Javorových listů Brendan Shanahan. „Toronto Maple Leafs jsou nadšení z toho, že budou moci hostit 2017 NHL Centennial Classic, bude to důstojný moment v oslavách století našeho klubu, o který se podělíme s fanoušky,“ sdělil Shanahan, jenž jako hráč odehrál v dresu Rudých křídel devět sezón.
„BMO Field prošlo v posledních dvou letech rekonstrukcí a nabídne báječné prostředí pro tak historický zápas. Těšíme se na spolupráci s NHL, při které pomůžeme vytvořit důležitou a nezapomenutelnou hokejovou událost,“ doplnil.
„Je nám ctí zúčastnit se prvního NHL Centennial Classic a oslavit bohatou historii hokejové rivality mezi Red Wings a Maple Leafs, a samozřejmě také historii naší skvělé ligy,“ uvádí ve svém prohlášení také viceprezident a generální manažer Detroitu Red Wings Ken Holland.
„Příležitost hrát venkovní zápas proti Maple Leafs v Torontu na Nový rok bude bez pochyby nezapomenutelný zážitek pro naši organizaci a naše fanoušky,“ míní šedesátiletý rodák z kanadského Vernonu.
Organizace Detroitu a Toronta se v NHL poprvé potkaly 4. ledna 1927, kdy tehdejší Toronto St. Patricks porazili Detroit Cougars 2:1 nedaleko Detroitu. Do dnešního dne se oba týmy utkaly celkem 655x v základní části a 117x v play off. Minulý týden se devět hráčů (dva z Toronta a sedm z Detroitu) z obou současných mužstev objevilo v oznámených sestavách pro Světový pohár 2016.

DatumDomácíHostéNázev akceMístoKapacita
23. říjenWinnipegEdmontonHeritage ClassicInvestors Group Field, Winnipeg33 500
1. ledenTorontoDetroitCentennial ClassicBMO Field, Toronto30 991
2. ledenSt. LouisChicagoWinter ClassicBusch Stadium, St. Louis46 861
25. únorPittsburghPhiladelphiaStadium SeriesHeinz Field, Pittsburgh65 050

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -