- Reklama -

NHL přišla o dalšího velikána. Hlava už nepustí zpátky Ricka Nashe

- Reklama -

Fanda NHLJednička draftu 2002, dvojnásobný olympijský vítěz a nejlepší střelec NHL z roku 2004 Rick Nash dnes oznámil, že končí svoji profesionální kariéru. Někdejší útočník Columbusu, New York Rangers nebo Bostonu se tak rozhodl s ohledem na své zdraví. Stále mu neustoupily příznaky otřesu mozku, které utrpěl loni na jaře.
„Kvůli následkům otřesu mozku, který utrpěl v březnu loňského roku, byl Rick Nash donucen ukončit svoji hráčskou kariéru. Rozhodl se tak na základě doporučení lékařů, podle kterých je riziko poškození mozku, pokud by se vrátil k hokeji, příliš vysoké,“ uvedla ve svém prohlášení agentura Top Shelf Hockey Agency, která jej zastupuje.


Naposledy se v NHL objevil loni v dresu Bostonu Bruins. Poté, co v březnu utrpěl otřes mozku, zmeškal 12 posledních utkání základní části. Na play-off se však vrátil zpět do sestavy a odehrál všech 12 utkání, do kterých Boston ve vyřazovacích bojích nastoupil. Zaznamenal v nich pět bodů.
S koncem sezony vypršela jeho smlouva a Nash se stal volným hráčem. Ještě před otevřením trhu ale oznámil svému agentovi, ať mu neshání nové angažmá. Stále totiž pociťoval následky zranění a chtěl se dát do pořádku. Kýžené zlepšení se však nakonec nedostavilo.
Titulní foto: Icon Sportswire



- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -