- Reklama -

NHL přišla o nejproduktivnějšího hráče. Kane bude Chicagu chybět až dvanáct týdnů

- Reklama -

Patrick Kane podstoupil ve středu operaci a lékaři upřesnili dobu nutné rekonvalescence. Smolař Chicaga, který si v úterním zápase s Floridou zlomil nárazem na mantinel klíční kost, bude chybět svému mužstvu přibližně dvanáct týdnů. Kane tím přichází o možnost zabojovat o prvenství v ligové produktivitě, které v době svého zranění držel.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Procedura šla dobře, očekáváme plné zotavení během dvanácti týdnů,“ řekl hlavní lékař Chicaga Blackhawks Michael Terry v klubovém prohlášení. Jestřábi by museli vydržet v play off až do finále Západní konference, aby se Patrick Kane stihnul vrátit na led ještě v této sezóně.
Kane si přivodil zranění v čase 7:49 první třetiny, kdy tvrdě vlétl do hrazení po krosčeku obránce Alexe Petrovice. Chicago umístilo svého elitního forvarda ihned na listinu dlouhodobě zraněných. Z farmy v Rockfordu v AHL byl povolán Teuvo Teravainen.

Rodák z Buffala ve Spojených státech amerických stále vede ligovou produktivitu. Na kontě má v tuto chvíli 64 bodů (27+37), Jakub Voráček a Nicklas Bäckström jsou na tom bodově stejně, mají ale méně vstřelených branek. Kane je současně nejlepším hráčem Chicaga v nasbíraných bodech, gólech i nahrávkách.
Příčinou zranění byla ztráta balance po zásahu Petrovicem. Pád nevypadal tak hrozivě, šlo spíš o smůlu, klíční kost bohužel nevydržela. Obránce soupeře obdržel za krosček dvouminutový trest. Blackhawks nakonec využili přesilovku a zápas vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.
„Mít v sestavě svého nejproduktivnějšího hráče je vždycky výhoda,“ řekl trenér Joel Quenneville. „Odvedl pro nás hodně práce. Postrádali jsme ho většinu úterního zápasu a byl to jeden z důvodů, proč jsme se na to až do konce tak nadřeli.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Dvacetiletý Fin Teravainen byl draftován Chicagem v roce 2012 jako osmnáctý v prvním kole. V NHL zatím odehrál letos za Blackhawks 15 zápasů s bilancí 2+2, víc času strávil na farmě, kde v 39 utkáních bodoval pětadvacetkrát (6+19).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -