- Reklama -

NHL rozdá trofeje, Vegas Golden Knights oznámí svou sestavu

- Reklama -

Poosmé za posledních devět let se největší hokejové hvězdy National Hockey League sejdou na slavnostním galavečeru v Las Vegas, aby se dozvěděly, která z nich je v současnosti tou skutečně nejzářivější.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O nejvýznamnější cenu, tedy Hartovu trofej, se utkají Sidney Crosby (Pittsburgh), Connor McDavid (Edmonton) a Sergej Bobrovský (Columbus). První dva jsou také ve hře o Ted Linsay Award udělovanou samotnými hráči, místo Bobrovského je zde Brent Burns (San Jose). Brankář Blue Jackets ale může uspět mezi muži svého řemesla.
Už v úterý večer oznámila NHL nové držitele tří cen. Na podstavcích King Clancy Trophy (hráč, v jehož osobě se nejlépe spojují hráčské a lidské kvality) a Mark Messier Leadership Award (největší vůdčí schopnosti na ledě i mimo něj) se objeví štítek se jménem Nick Foligno (Columbus), Travis Hamonic (NY Islanders) obdržel Foundation Player Award (charitativní činnost).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Tradiční předávání individuálních ocenění má ale letos pro město z nevadské pouště mnohem větší význam než v minulosti. Nový klub NHL z „města hříchu“, který vstoupí do slavné soutěže v příští sezóně, odtajní v rámci ceremoniálu udílení cen v domácí T-Mobile Areně soupisku vzešlou v rozšiřovacím draftu.


Bude vás zajímat:


NHL v neděli zveřejnila seznamy hráčů, které si kluby rozhodly chránit a kteří byli k dispozici. Vegas Golden Knights měli na volbu jednoho zástupce z každého klubu přesně tři dny do úterý 20. června do 23:00 středoevropského času. Mezi české hráče, které si jejich týmy chránily, se nevešli např. Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Aleš Hemský, Jiří Hudler, Petr Mrázek a mnozí další.

Nominace na individuální trofeje za sezónu 2016-17:



- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -