- Reklama -

NHL s rozhodnutím o rozšíření soutěže nespěchá

- Reklama -

Příznivci rychlého rozšíření NHL musí být asi trochu zklamaní ze včerejšího prohlášení Garyho Bettmana. Ligový komisař v rozhovoru pro kanadskou televizi CBC mimo jiné uvedl, že na prosincovém zasedání Rady guvernérů NHL v Pebble Beach (Kalifornie) se určitě nebude hlasovat o možnosti vpuštění nových členů do nejslavnější hokejové soutěže světa.
„Sejde se výkonný výbor a začne to projednávat na zasedání Rady guvernérů. Nedokážu říci, jaký bude výsledek těchto jednání. Sejdeme se právě proto, abychom to projednali,“ sdělil Bettman (na snímku).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na konci letošního července obdrželo vedení National Hockey League dvě přihlášky – jednu od investiční skupiny Black Knight Sports & Entertainment vedené Billem Foleym pro klub v Las Vegas (USA) a druhou od sdružení Quebecor pro klub v Quebec City (Kanada).
„Jsme velmi obezřetní, velmi opatrní a velmi důkladní,“ řekl Bettman. „Jedná se o hodně důležité obchodní rozhodnutí, které nepodléhá veřejnému ani politickému tlaku. Pro takové rozhodnutí musíte mít ty správné důvody,“ doplnil.
Vstupní poplatek stanovila NHL na 500 miliónů dolarů, už při podání přihlášky museli oba zájemci připojit šek na deset miliónů (z toho 2 mil. jsou nevratnou zálohou). Bettman ovšem okamžitý zisk nepřeceňuje a upozorňuje, že je nutné dívat se do budoucnosti a myslet na dlouhodobou prosperitu soutěže.
„Není to jen o tom rychle shrábnout peníze. Lidé si myslí, že expanze je jasnou volbou, protože dostaneme spoustu peněz. Ale ne tak rychle. Ligové příjmy se dělí na třicet dílů. Když přivedeme další tým, budou se dělit na 31 částí. Tohle rozhodnutí má své ekonomické následky,“ vysvětlil Bettman, jenž potvrdil, že nová mužstva by se v lize neobjevila dříve než v ročníku 2017-18.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -