- Reklama -

NHL se mezi pouštěmi stále trápí. Arizona ohlásila ztrátu 16 mil. dolarů

- Reklama -

Coyotes jsou momentálně ve fázi přestavby, jež jim zajistila titul nejaktivnější organizace před koncem přestupového období. Franšíza se rozloučila s Keithem Yandlem, Antoinem Vermettem, Zbyňkem Michálkem (o Michálkově výměně čtěte zde) a dalšími, aby uvolnila místo mladým talentům, kteří se mají stát hlavním pilířem nové klubové politiky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Můžu vám slíbit, že jsou před námi lepší dny,“ řekl GM Don Maloney na sobotním setkání s fanoušky. „Jen to nějaký čas potrvá. Už příští rok v týmu společně uvidíme nadějné talenty.“
Spoléhat se bude zejména na Maxe Domiho, o němž Maloney v sobotu prohlásil, že je již pro NHL připraven. Významným faktorem na cestě k úspěchu by se měl stát i nedávno získaný Anthony Duclair (o výměně s Rangers čtěte zde).
Zatímco kádr prochází postupnou obrodou, k pozici hlavního trenéra se přistupuje mnohem konzervativněji. Dave Tippett je podle slov generálního manažera Arizony mužem na svém místě a změnám na tomto postu tak prozatím nic nenasvědčuje.

Podobná spokojenost již nepanuje se stavem klubové kasy, která ohlásila za poslední fiskální rok ztrátu 16.6 mil. dolarů. V oficiálním prohlášení, které Coyotes vydali ve čtvrtek, mimo jiné stojí, že se původně počítalo s deficitem ještě o 4 mil. vyšším. 

- Reklama -


Coyotes patří spolu s Panthers a Hurricanes k nejčastěji zmiňovaným adeptům na stěhování. Garry Bettman se ale nechal opakovaně slyšet, že se žádná relokace stávajícího celku nechystá. Do Glendale by měl stabilitu přinést i nový majitel Andrew Barroway, jenž klub v prosinci odkoupil.
I navzdory herním, diváckým a finančním problémům se vedení franšízy nevzdává smělých plánů, z nichž za poslední dobu vzbudil nejvíce pozornosti ten na pořádání juniorského mistrovství světa v roce 2018 (podrobnosti naleznete zde).
Titulní foto: Chris Coduto/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -