- Reklama -

NHL se modlí za Oskara Lindbloma

- Reklama -

Flyers v pátek oznámili, že útočník Oskar Lindblom byl diagnostikován s Ewingovým sarkomem.
Jedná se o vzácný typ rakoviny postihující kostní tkáň zejména mladých chlapců. Pokud nejsou u pacienta nalezeny metastáze, přežije pětileté období od vypuknutí nemoci přibližně 70 procent nemocných.
Klub ve svém prohlášení uvedl, že 23letý Švéd do tohoto ročníku již nezasáhne.

DÁREK SNŮ: ILUSTROVANÁ BIBLE NHL


„Flyers udělají vše pro to, aby Oskara podpořili a zajistili mu nejlepší možnou péči. S respektem k němu a jeho rodině nebudeme v tuto chvíli situaci dále komentovat…,“ stojí taktéž ve stanovisku organizace.
Těžká diagnóza přitom nezasáhla jen pensylvánský celek.
„Jsi v našich srdcích a myšlenkách,“ napsali na sociální síti Twitter New York Rangers.
„Moje myšlenky jsou s Oskarem. Hokejový svět může udělat nádhernou věc a postavit se za tohoto mladého muže, který je dobrým člověkem a skvělým hokejistou. Modlím se za něj,“ zveřejnil svou zprávu také bývalý držitel Stanley Cupu Colby Cohen.
Rodák z Gävle odehrál v této sezóně – své třetí v NHL – 30 zápasů s bilancí 11 gólů a 18 bodů. Philadelphia jej draftovala v roce 2014 z celkového 138. místa.
Na základě Lindblomovy absence byl k prvnímu týmu již ve středu povolán David Kaše.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -