- Reklama -

NHL si s draftem pospíší. A bude jiný

- Reklama -
NHL plánuje uspořádat letošní draft pod vlivem pandemie tzv. čínské chřipky na dálku a to již začátkem června. Původně se měl přitom konat až 26. a 27. června v Montrealu.

Virtuální draft zkusila na konci dubna s velkým diváckým ohlasem už NFL. Třídenní akce, v níž aktéři vystupovali z domova, v televizi lámala rekordy ve sledovanosti.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Podle stanice ESPN rozeslal zástupce komisionáře NHL Bill Daly klubům zprávu, v níž liga navrhuje pro každoroční přehlídku talentů termín 5. června.
„Je to komplikované, žádné dokonalé řešení neexistuje. Máme za to, že udělat draft v červnu bude přínosné. Je to nutná součást ligového byznysu, kterou někdy udělat musíme. Kluby jsou na něj teď připravené a to nejspíš líp, než by byly na podzim,“ cituje Dalyho rozhlasová stanice CHED.


NHL je přerušená od 12. března. Vedení ligy doufá, že se povede tuto sezónu dohrát, i když by to znamenalo, že další ročník by začal až v listopadu či prosinci (psali jsme ZDE). Vměstnat draft do pauzy mezi sezonami by podle Dalyho mohlo být náročné. „Nechceme se dostat do situace, že budeme muset zvládnout draftovou loterii a draft v krátkém čase, což by se mohlo stát,“ uvedl.
Rozhodnutí o draftu by mělo padnout příští týden.
Podívejte se, jak vypadl virtuální draft NFL:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -