- Reklama -

NHL udělila exemplární trest, Torres vynechá půl sezony

- Reklama -

Útočník San Jose Raffi Torres dostal od vedení National Hockey League zákaz startu ve 41 utkáních za zákrok, při kterém v sobotním přípravném utkání poslal na led anaheimského forvarda Jakoba Silfverberga.
Incident se odehrál ve 13. minutě první třetiny. Torres byl po něm vyloučen do konce utkání. Rozhodčí posoudili jeho zásah do hlavy švédského hokejisty jako pokus o úmyslné zranění soupeře.
Zákrok Torrese na Jakoba Silfverberg

Během suspendace přijde Torres na platu o 440 860.29 dolarů (10,7 miliónu korun), které poputují na konto podpůrného hráčského fondu NHLPA (Players‘ Emergency Assistance Fund).
Při vynesení trestu vzala disciplinární komise soutěže v potaz přitěžující okolnost – Torres byl za hrubé zákroky vedením soutěže v minulosti několikrát distancován. V dubnu 2012 mu tehdejší viceprezident NHL pro bezpečnost hráčů Brendan Shanahan udělil za atak na kanonýra Chicaga Mariána Hossu stop na 25 zápasů.
Foto: Icon Sportswire
Zákrok Torrese na Mariána Hossu

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -