- Reklama -

NHL v létě? Liga zvažuje permanentní přesunutí sezóny

- Reklama -

Letní boje o Stanley Cup nemusí být výsadou pouze této sezóny. Podle informací Mikea Chamberse z deníku Denver Post liga zvažuje, že následující ročníky bude pravidelně začínat až na přelomu listopadu a prosince. Dokonce se objevují zvěsti o lednových startech. Velká část play-off by se tak přesunula na letní měsíce.

NHL se líbí myšlenka, že by její sezóny vrcholily poté, co NBA bude znát svého vítěze a jediným soupeřem v boji o diváky by byla MLB. Zápasy Stanley Cupu by se díky tomuto „stěhování“ stávaly pravidelně hlavní sportovní zprávou v Severní Americe.

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět

Aktuálně hokej vrcholí ve stejný čas jako basketbal a vyřazovací klání NHL jdou často ve stejný čas jako ty od NBA. Televizní sledovanost ledového odvětví tím značně trpí.
Letos a příští rok se bude play-off konat vinou pandemie a následného pozdního dohrání v letních měsících. A pokud se tento model osvědčí, není podle Chamberse vyloučeno zmrazení tohoto harmonogramu i pro další léta.
Někdejší komentátor Avalanche Brian Engblom novináři sdělil, že tomuto novému „ukotvení“ sezóny věří a nezastaví jej ani teplé počasí v létě.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!

„Nemyslím si, že z toho, co zatím vidíme, by to hrálo velkou roli,“ uvedl Engblom, který poukázal na rok 2015 s finálovou sérií hranou v rozpálené Tampě.
Jasné je zatím pouze to, že se aktuální ročník protáhne až do podzimu. Podle předběžných odhadů by se mohlo začít hrát koncem července, možná ale až začátkem srpna. Finále Stanley Cupu pak bude na programu pravděpodobně až na přelomu září a října.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -