- Reklama -

NHL v Mexiku? Tamní federace odhalila své plány

- Reklama -

Hlavní město Mexika, Mexico City, projevilo zájem o uspořádání přípravných zápasů National Hockey League. Podle magazínu Sports Business Journal by se mohlo hrát na stadiónu Palacio de los Deportes, který pojme až 20 tisíc diváků (počet míst k sezení je 17 800).
Mexická tisková agentura NOTIMEX informovala, že prezident místní hokejové federace Joaquín de la Garma už absolvoval dvě střetnutí s představiteli NHL.
Pro zápasy by se vybíraly týmy, jež mají v Mexiku nejpočetnější fanouškovskou základnu. Podle de la Garmy se jedná o San Jose Sharks, Los Angeles Kings, Detroit Red Wings a Pittsburgh Penguins.
„Naše představa je hostit dvě přípravná střetnutí, jedno v pátek večer a druhé v neděli odpoledne,“ prozradil De la Garma.
Zmíněný stadión Palacio de los Deportes (na titulní fotografii) má s hostováním severoamerické soutěže své zkušenosti – v roce 1997 se v něm konalo klání základní části NBA mezi Houstonem a Dallasem.
Někteří zámořští pozorovatelé jsou ale ohledně výletu NHL na jih od amerických hranic skeptičtí a připomínají, že lední hokej je v Mexiku značně menšinový sport. První mezistátní utkání sehrálo Mexiko až v roce 2000 a podle serveru statista.com je v současnosti ve 122miliónové zemi pouze okolo dvou tisíc registrovaných hráčů.
Titulní foto: Angélica Portales / flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -