- Reklama -

NHL zveřejnila formát play-off, Pittsburgh mezitím ohlásil nakaženého

- Reklama -

Vedení NHL se dohodlo s hráčskou asociací, že po sériích kvalifikačního kola, které se odehrají jen na tři vítězství, bude následovat play-off v obvyklém formátu. V každé další fázi bojů o Stanleyův pohár se tak bude hrát na čtyři vítězné zápasy. Vedle toho se liga domluvila s NHLPA, že nebude uplatněno obvyklé nasazení pro celé play-off, ale nasazovat se bude vždy znovu po každém odehraném kole.
Sezónu nejlepší hokejové ligy světa, která byla přerušena kvůli pandemii 12. března, má dohrát ve vyřazovacích bojích 24 týmů místo obvyklých šestnácti. Pro sedm nejhorších klubů ročník skončil (čtěte ZDE).
Nejlepší čtveřice Východu (Boston, Tampa Bay, Washington, Philadelphia) a Západu ( St. Louis, Colorado, Vegas a Dallas) k tomu odehrají turnaje o nasazení v prvním kole.


NHL přišla s oznámením o formátu vyřazovacích bojů přibližně ve stejnou dobu, kdy Penguins zveřejnili, že jeden z jejich hráčů byl pozitivně testován na koronavirus. Nejmenovaný hokejista nebyl přímo v Pittsburghu, po příznacích byl izolován a z nemoci COVID-19 se plně zotavil. Jedná se o devátý případ v řadách hráčů NHL.


Soutěž taktéž stanovila 8. červen jako datum vstupu do tzv. Fáze 2, v níž budou moc hráči začít znovu trénovat ve skupinách o maximálně šesti hokejistech.
Již nyní je jasné, že se ročník protáhne až do podzimu. Podle předběžných odhadů by se mohlo začít hrát koncem července, možná ale až začátkem srpna. Finále Stanley Cupu pak bude na programu pravděpodobně až na přelomu září a října.
„V tuto chvíli nestanovujeme žádná přesná data, protože harmonogram našeho návratu ke hře budou určovat jak okolnosti, které se vyvíjejí, tak potřeby hráčů,“ vysvětlil komisionář Gary Bettman.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -