- Reklama -

Nic se měnit nebude, rozhodl Hextall

- Reklama -

Týmu se nedaří, hráči strádají a účast v play off se začíná rozplývat. Nicméně fanoušci Flyers, kteří věřili, že generální manažer Ron Hextall vezme věci do svých rukou a začne jednat, ti budou nejspíše zklamaní. Padesátiletý Kanaďan vyslal do světa jasnou zprávu – nic se měnit nebude. Jednak nehodlá posílit stávající kádr, aby zvýšil naděje Philadelphie v bojích o play off, a stejně tak nemá v plánu současný tým rozprodávat, aby se přiblížil lepším výběrům v příštím draftu.
Situace je jasná – trenér Craig Berube zůstává na svém místě, přestože jeho mužstvo zvítězilo jen v jednom z posledních 11 zápasů. Ofenzíva zůstane beze změn, přestože kromě Jakuba Voráčka a Claudea Girouxe se výrazně neprosazuje žádný jiný forvard. No a sama se sebou se musí popasovat i defenzíva Letců. Už před sezonou byla označována za jednoznačnou slabinu týmu a zatím dostála těmto predikcím – je třetí nejhorší ve Východní konferenci.
„Všichni neseme svůj díl viny na současném stavu klubu. Já, trenér Berube, jeho asistenti, hráči, prostě všichni. Je jenom na nás, abychom v sobě našli sílu a zvrátili současný stav k lepšímu. Takže ne, rozhodně nemám v plánu měnit hlavního kouče,“ řekl Hextall.
Rodák z Brandonu nechce měnit své dlouhodobé plány. Vítězné mužstvo hodlá vybudovat na mladých hráčích, kteří buď nastupují v základní sestavě Letců, nebo zatím sbírají zkušenosti v nižších soutěžích. A i kdyby chtěl posílit stávající kádr, tak mu vysoké výdaje na platy nedopřávají dostatečnou flexibilitu pod mzdovým stropem.
„V létě jsme se vydali určitým směrem a toho se budeme držet. Sice jsme v poslední době trochu sešli z cesty, ale já nehodlám obětovat budoucnost klubu výměnou za pár bodů navíc nebo za zvýšení naší šance na play off.“
„Stále věřím v to, že si vlastními silami dokážeme proklestit cestu do vyřazovacích bojů. Rozhodně nebudu ohrožovat naše vyhlídky do příštích let, abych zažehnal momentální krizi. Pouze v případě férové nabídky jsme ochotni usednout k jednacímu stolu,“ řekl Hextall. Uvidíme, jestli mu tento tvrdošíjný postoj vydrží s tím, jak se bude blížit datum 2. března, kdy se uzavřou přestupové možnosti.
Manažer Flyers také odmítl spekulace o tom, že by mohl odlehčit klubové pokladně a zároveň zvýšit naděje svého týmu v draftu 2015, ve kterém se objeví dva nejnadanější mladíci posledních let – Connor McDavid a Jack Eichel.
„Nebudu se zbavovat hráčů, jen aby náš klub skončil na předposledním nebo posledním místě ligy. Doufám, že takový dotaz příštích pár týdnů nepadne.“
Hextall pevně věří tomu, že dnešní utkání proti obhájcům Stanley Cupu z Los Angeles by mohlo jeho mužstvo nakopnout. K optimismu ho vedou předchozí dva zápasy Philadelphie sehrané proti dalším týmům z Pacifické divize. Flyers prohráli v úterý 1:2 na ledě San Jose, o den později je až v nájezdech udolali Kačeři z Anaheimu.
„Proti San Jose jsme hráli výborně. Líbil se mi výkon celého týmu i nasazení hráčů. Ten zápas si přímo říkal o naše vítězství. Hned na druhý den jsme pak hráli proti Anaheimu a i v tomto utkání mě hráči potěšili předvedenou hrou. Neříkám, že jsme si zasloužili vyhrát, ale proti takovému TOP týmu jsme si vedli skvěle. Snad nám tyto zápasy pomohly nalézt ztracenou jiskru. Potřebujeme se dostat na vítěznou vlnu a udržet se na ní co nejdéle.“
I přes bodové sucho v posledních 11 střetnutích ztrácejí Letci na play off jen sedm bodů. „Ještě nejsme odepsaní. To ani náhodou. Jen se musíme chytnout.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -