- Reklama -

Nico Hischier: Jacku, jsem tu pro tebe

- Reklama -

Fanshop týmuNew Jersey Devils letos vybírali na draftu z prvního místa. Jako svoji novou superhvězdu zvolili Američana Jacka Hughese. Před dvěma lety volili taktéž z první pozice, když ukázali na Švýcara Nico Hischiera. Ten nyní sdělil novinářům, že se Hughesovi bude snažit co nejvíce pomoci, protože dobře zná tlak, který s sebou nálepka nejžádanějšího talentu ročníku nese.
„Chci být Jackovi maximálně nápomocný, protože jeho situaci znám. Jsem moc rád, že můžeme tak mladého a talentovaného hráče přivítat v našem týmu,“ řekla švýcarskému deníku Le Matin jednička draftu 2017.

Hischier vzpomínal v rozhovoru na to, jak mu v jeho premiérové sezoně 2017-2018 velmi pomohly debaty se spoluhráčem Taylorem Hallem, jenž byl jedničkou draftu sedm let před ním. Mladý útočník ve svém premiérovém ročníku nasbíral slušných 52 bodů v 82 zápasech a prodral se z pozice třetího centra velmi záhy do elitní formace právě k Hallovi a Kylu Palmierimu. Společně s nimi dotlačil Devils po šesti letech do play-off.
Jack Hughes by měl začínat na podobné pozici jako před dvěma lety Hischier. „Abyste vyhrávali, potřebujete mít dobrého prvního i druhého centra. Travis Zajac je skvělý hráč už spoustu sezon a myslím, že Devils jsou na správné cestě,“ vyjádřil se ke svým kolegům ve středu útoku dvacetiletý rodák z Brigu.
Švýcarský talent se nyní připravuje na další ročník ve svém rodišti. Společně s Ďábly má co napravovat, loni skončili 29. v celé NHL. I proto rozjeli Devils toto léto nebývalý přestupový kolotoč. Na soupisku připsali P. K. Subbana, Wayna Simmondse a Nikitu Guseva.
„Těším se na tuto sezonu. Je to pro mě neskutečně motivační, když vidím, jací hráči k nám přišli. Myslím, že všichni spoluhráči se těší. Náš generální manažer Ray Shero je fakt šikovný a máme proto důvěru, že složil výborný tým,“ uzavřela své povídání historicky první švýcarská jednička draftu NHL.
Titulní foto: Icon Sportswire
Fanda NHL

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -