- Reklama -

Niemi podepsal s Dallasem tříletý kontrakt

- Reklama -

Dva dny po získání brankáře Antti Niemiho ze San Jose, oznámili představitelé klubu Dallas Stars, že s finským gólmanem podepsali tříletý kontrakt. Za tu dobu by si měl vydělat celkem 13,5 milionu dolarů, zhruba 4,5 milionu za každý rok smlouvy.
„Probrali jsme všechny možnosti ohledně naší situace mezi brankáři a došli k tomu, že musíme udělat nějaké změny,“ řekl generální manažer Dallasu Jim Nill. „A když se Antti objevil mezi dostupnými hráči, stal se pro nás jasnou prioritou,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Niemi mohl být ode dneška na trhu nechráněnými volným hráčem, ale přesto dal nakonec přednost dohodě s Dallasem. U Stars bude o místo bojovat s krajanem Kari Lehtonenem.
„Hodně jsme o tom mluvili s mým agentem a nakonec jsme se rozhodli pro Stars. Tým má hodně talentovaných hráčů a myslím si, že bude skvělé pracovat spolu s Karim,“ prohlásil Nieminen.
A podobně k novému parťákovi přistupuje i Lehtonen. „Mluvil jsem s Karim a je z toho nadšený. Myslí si, že to bude skvělé. Že soupeřit s dalším kvalitním brankářem bude přínosné pro oba,“ prozradil Nill.
„Cestování na Západ není jednoduché a z Dallasu pravděpodobně ještě těžší než pro ostatní týmy. Při takovém vypětí pak brankáři lehce přicházejí ke zranění. Teď ale budeme mít kvalitní zálohu,“ dodal.
Lehtonen tak konečně dostane v brance Dallasu zdatného konkurenta, za poslední dva roky si jeho náhradníci moc nezachytali. A když, tak tým zrovna v klíčových okamžicích nepodrželi.
„Věděli jsme, že v některých zápasech naši náhradníci nebyli dost dobří. A my chceme být lepší, proto jsme o Nieminena stáli. Navíc jsme měli i dost prostoru v platovém stropu,“ vysvětlil Nill.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -