- Reklama -

Niemi znovu zářil. Hertl rozhodl vítězným gólem a přidal asistenci

- Reklama -

Tomáš Hertl a Antti Niemi byli hlavními strůjci čtvrtečního vítězství San Jose nad Nashvillem. Český útočník byl u obou vstřelených branek domácího týmu, finský brankář pochytal v souboji krajanů všech 35 puků z hokejek Predátorů. Pekka Rinne měl na druhé straně mnohem méně práce, z dvaceti střel nicméně jednou inkasoval a to stačilo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemo byl dnes opět velmi silný,“ pochválil svého muže v masce trenér Todd McLellan. „Vypadal velmi sebevědomě, tým se s ním v těchto dnech cítí dobře.“
Niemi tak jen tři noci po utkání s Pittsburghem, kdy zaznamenal 39 zákroků (2:1 pro San Jose po samostatných nájezdech), znovu obsadil roli hvězdy večera.
Proti Nashvillu vychytal svůj pátý shutout v sezóně a vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. San Jose je nyní v Západní konferenci desáté a na postupovou osmičku se dívá s odstupem tří bodů.
Rozhodující branka padla v 17. minutě druhé třetiny. Tomáš Hertl ji vstřelil v přesilové hře způsobem, jaký mají v Kanadě rádi. Důrazně se nacpal před branku, kde dorazil Braunovu střelu. Hertl čekal na gól dlouhých třináct zápasů, ve kterých vyšel naprázdno. Naposledy byl úspěšný 7. února proti Carolině, kdy se trefil dvakrát a k tomu jednou asistoval.
Jednadvacetiletý Čech potvrdil, že má na Nashville štěstí. Když porazili Sharks stejného soupeře 13. prosince, vstřelil Hertl v čase 5:01 první třetiny rovněž vítězný gól, inkasoval opět Rinne.
Kontakt s vysokým finským gólmanem ho stál ve čtvrtek uznání branky v první třetině. Hertl přijal Tierneyho pas zpoza brány a skóroval, byl ale zasažen zezadu od obránce Michaela Santorelliho, vrazil do Rinneho, rozhodčí posoudili jeho počínání jako nedovolené a gól neuznali.

Ten přišel až ve druhé třetině. Hertl využil tento večer čtvrtou přesilovku Sharks v zápase, ve třech předešlých vyšli Žraloci naprázdno. Hosté z Nashvillu se dočkali první početní výhody až ve třetí třetině. Měli dvě, nevyužili ani jednu.
Nejlepším útokem domácím byla tentokrát třetí formace ve složení Wingels – Hertl – Tierney, která se složila na pět kanadských bodů. Úspěšná trojka byla také u druhé branky, kterou vsítil Wingels do prázdné klece při soupeřově hře bez brankáře. Tierney a Hertl jsou při ní zapsáni jako nahrávači.
„Myslím, že jsme měli pár šancí,“ pochválil svou formaci Tierney. „Samozřejmě pořád máme prostor ke zlepšení, nicméně celkově jsme se cítili poměrně dobře a doufejme, že půjdeme ještě nahoru.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -