- Reklama -

Patrick nebo Hischier? Souboj o jedničku draftu NHL vrcholí

- Reklama -

Dva velké favority má letošní draft National Hockey League, který se od pátku uskuteční v Chicagu. Jen málokdo pochybuje o tom, že jako první bude z nabídky talentovaných mladých hokejistů vybrán buď Nolan Patrick (188 cm, 90 kg), nebo Nico Hischier (183 cm, 79 kg). A pokud se tak opravdu stane, budou práva na jednoho z těchto centrů patřit New Jersey. Generální manažer Devils Ray Shero má totiž právo prvního výběru.
„Oba jsou to skvělí hráči. Patrick se v letošní sezóně vypořádával se zraněním, ale všichni vědí, že je to sakra dobrý hokejista a bude výborný. Hischier je švýcarský centr s dobrými parametry a talentem. Oba jsou střední útočníci a my víme, že získáme výborného hokejistu, kterého naše organizace potřebuje,“ prohlásil Shero.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Druhá bude na tahu Philadelphia Flyers, třetí si budou vybírat zástupci Dallasu Stars. Samozřejmě, že pořadí se může změnit. Stále je tu možnost, že některé kluby zláká někdo jiný nějakou lukrativní nabídkou k výměně pozice.
„Jsem docela nadšený z toho, kdo bude vybírat mezi prvními, měl by to být opravdu zábavný den,“ řekl Patrick, který loni v létě absolvoval operaci tříselné kýly a v posledním ročníku juniorské WHL odehrál v dresu Brandonu Wheat Kings pouze 33 zápasů (20+26).
„Nejsem nervózní a nemám žádné obavy, co přijde. Nebudu nešťastný z toho, že bych šel někam, kam nechci. Ani nemám možnost volby. Těším se, až budu ten velký moment v kariéře slavit s lidmi, kteří pro mě znamenají nejvíc,“ uvedl osmnáctiletý Patrick, jenž uznává kvality svého největšího konkurenta.
„Nico je úžasný hráč, neuvěřitelný bruslař a technicky výborně vybavený útočník, který umí vystřelit. Mohl by se trochu víc věnovat defenzivě, ale myslím si, že je to skutečně skvělý hokejista,“ pochválil Nolan talentovaného Evropana.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nico Hischier strávil minulou sezónu v kanadském juniorském celku Halifax Mooseheads. V základní části QMJHL odehrál 57 utkání, nasbíral v nich 86 bodů (38 branek, 48 přihrávek). V tabulce týmové produktivity skončil o jediný bod druhý za o dva roky mladším Maximem Fortierem (87 bodů, 32+55), který ale odehrál o jedenáct utkání víc.
„Nolan má opravdu dobré parametry. Nemyslím si, že by měl nějaké slabiny. Je to komplexní hráč, velmi dobře bruslí, má výbornou střelu, hodně šikovné ruce a perfektní hokejové myšlení,“ vrací komplimenty o necelé čtyři měsíce staršímu Kanaďanovi Hischier.



V Chicagu se výběr talentovaných mladíků ještě nikdy nekonal. První kolo draftu odstartuje v pátek v sedm hodin večer podle času užívaného na východním pobřeží Spojených států (v 1:00 SELČ), dalších šest (2. až 7. kolo) je na programu v sobotu od deseti hodin dopoledne (16:00 SELČ). Pořadí jednotlivých týmů určily jejich výsledky v základní části a v play off a následná loterie, jako už tradičně došlo (a zřejmě ještě dojde) k drobným úpravám na základě výměn mezi kluby. Největší ambice z českých hokejistů mají Martin Nečas, Filip Chytil a Ostap Safin.


Bude vás zajímat:



Pořadí výběru v 1. kole draftu NHL 2017:

1. New Jersey, 2. Philadelphia, 3. Dallas, 4. Colorado, 5. Vancouver, 6. Vegas, 7. Arizona, 8. Buffalo, 9. Detroit, 10. Florida, 11. Los Angeles, 12. Carolina, 13. Vegas (od Winnipegu), 14. Tampa Bay, 15. Vegas (od New York Islanders), 16. Calgary, 17. Toronto, 18. Boston, 19. San Jose, 20. St. Louis, 21. New York Rangers, 22. Edmonton, 23. Arizona (od Minnesoty), 24. Winnipeg (od Columbusu přes Vegas), 25. Montreal, 26. Chicago, 27. St. Louis (od Washingtonu), 28. Ottawa, 29. Dallas (od Anaheimu), 30. Nashville, 31. Pittsburgh.

Pořadí zámořských hráčů v poli podle Úřadu centrálního skautingu (CCS):

1. Nolan Patrick (Kanada, útočník, Brandon, WHL), 2. Nico Hischier (Švýcarsko, útočník, Halifax, QMJHL), 3. Casey Mittelstadt (USA, útočník, Eden Prairie High, USHS), 4. Gabe Vilardi (Kanada, útočník, Windsor, OHL), 5. Michael Rasmussen (Kanada, útočník, Tri-City, WHL), 6. Cody Glass (Kanada, útočník, Portland, WHL), 7. Owen Tippett (Kanada, útočník, Mississauga, OHL), 8. Eeli Tolvanen (Finsko, útočník, Sioux City, USHL), 9. Cale Makar (Kanada, obránce, Brooks, AJHL), 10. Nick Suzuki (Kanada, útočník, Owen Sound, OHL).

Pořadí brankářů ze zámořských soutěží podle CCS:

1. Jake Oettinger (USA, Boston University), 2. Keith Petruzzelli (USA, Muskegon), 3. Ian Scott (Kanada, Prince Albert).

Pořadí Evropanů v poli podle CCS:

1. Klim Kostin (Rusko, útočník, Dynamo Moskva), 2. Elias Pettersson (Švédsko, útočník, Timra), 3. Lias Andersson (Švédsko, útočník, HV 71), 4. Miro Heiskanen (Finsko, obránce, IFK Helsinky), 5. Martin Nečas (Česko, útočník, Kometa Brno), 6. Timothy Liljegren (Švédsko, obránce, Rögle.), 7. Kristian Vesalainen (Finsko, útočník, Frölunda), 8. Urho Vaakanainen (Finsko, obránce, Jyväskylä), 9. Erik Brännström (Švédsko, obránce, HV 71.), 10. Jesper Boqvist (Švédsko, útočník, Brynäs).

Pořadí evropských brankářů podle CCS:

1. Ukko-Pekka Luukkonen (Finsko, Hämeenlinna), 2. Olle Eriksson Ek (Švédsko, Färjestad), 3. Adam Ahman (Švédsko, HV´71).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -