- Reklama -

Nolan věří v magii kruhu

- Reklama -

Večer čeká hokejisty Sabres první zápas nového ročníku, dopoledne se sešli k poslednímu předsezónnímu tréninku. Hlavní kouč Ted Nolan, muž s indiánskými předky, ho zahájil netradičním rituálem. Hráče shromáždil podél středového kruhu, měl k nim krátký proslov a následně všichni kroužili v objetí kolem dokola.
„Věřím v energii kruhu a v sílu jednoty,“ vysvětluje trenér, který se na lavičku Buffala vrátil (loni v listopadu jen dočasně, od této sezóny nastálo) po šestnáctileté pauze. Není silnějšího symbolu než je symbol kruhu. Hraním na bubny v kruhu uctíváme Matku Zemi, je to takový symbol.“
„Začíná tím každá naše cesta, takže jsem považoval za milé gesto, když tenhle první krok uděláme společně. Je před námi 82 zápasů. Bude to dlouhá cesta, ale pojďme si ji užít,“ nabádá Nolan.


Jeho svěřenci i fanoušci Šavlí budou zřejmě ochotní snášet jakékoliv jeho neškodné vrtochy, pokud je to posune výše v ligové tabulce. V posledních třech letech sledovali hokejisté Buffala jarní boje v play off pouze jako nezaujatí diváci, předtím dvakrát vypadli hned v úvodním kole. Posledního výraznějšího úspěchu dosáhli v sezóně 2006-07, kdy postoupili do konferenčního finále.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -