- Reklama -

Nová hala, staré problémy. Isles hledají v Brooklynu fanoušky

- Reklama -

Nová sportovní aréna nemusí zaručeně fungovat jako recept na zvýšení návštěvnosti. Své by o tom mohli povídat newyorští Islanders. Ti v létě opustili Nassau Coliseum na Long Island, kde sídlili dlouhých 43 let. Stěhování do moderního Barclays Center v Brooklynu mělo přinést důstojnější zázemí pro špičkové hokejisty i více diváků. Minimálně ve druhém bodě ale plán prozatím selhává.
Nové hale fanoušci vyčítají horší hokejovou atmosféru, neomalené postavení tribun vůči ledu i vzdálenost od posledního působiště.


Zatímco úvodní zápas sezóny proti úřadujícím šampiónům z Chicaga se vyprodat podařilo (15 795 diváků), následující domácí utkání nabídla smutné pohledy na tisíce prázdných sedaček.
Druhé brooklynské představení, v němž se Ostrované střetli s Jets, navštívilo pouze 11 183 fanoušků. A v podobném trendu se nesla návštěvnost i v utkáních proti Predators (10 542 diváků) a Sharks (11 577 diváků). Nutno přitom poznamenat, že Islanders nehrají špatný hokej a v tabulce Metropolitní divize jim patří druhé místo.


S  12 298 diváky na zápas okupují Isles v tabulce průměrné návštěvnosti týmů NHL poslední příčku. Více zájmu budí Devils (12 635), Panthers (13 894) i Coyotes (14 188).
Minulou sezónu přitom dokázali Islanders přilákat v průměru 15 334 fanoušků na utkání.
Do haly, kterou sdílí s basketbalovými Nets, se Islanders vrátí ve čtvrtek večer. Zlepšit reputaci svého diváckého zázemí se pokusí v utkání proti Hurricanes.
Titulní foto: mr_t_77 / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -