- Reklama -

Nováčci pod smlouvou. Kořenář, Chytil a Nečas se dohodli s kluby NHL

- Reklama -

Hned tři Češi mají v kapse nováčkovské kontrakty v NHL. Nic velkého jim nezaručují, je to ale náznak, že o ně jejich kluby mají zájem. Jak oznámili San Jose Sharks, klub podepsal standardní nováčkovský kontrakt s českým brankářem Josefem Kořenářem. Podmínky smlouvy nebyly zveřejněny.
„Josef je brankářem, kterého jsme měli dlouho v hledáčku. Sledovali jsme jeho úspěchy v HC Dukla Jihlava a v Lincolnu v americké USHL v minulé sezóně. O jeho kvalitách jsme se přesvědčili také ve vývojovém kempu Sharks během tohoto léta,“ řekl asistent generálního manažera Joe Will.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Líbí se nám jeho hokejové IQ i jeho sportovní připravenost. Vážně jsme zvažovali jeho draft. Jsme šťastní, že i bez něj se nám podařilo ho podepsat spolu s několika dalšími talenty. Rádi bychom poděkovali generálnímu manažerovi Lincolnu Johnu Hullovi za perfektní spolupráci.“
Devatenáctiletý Kořenář opravdu neprošel žádným vstupním draftem NHL. Letos se poprvé přesunul za moře, kde odchytal za Lincoln Stars 32 zápasů s bilancí 14-11-4. Obdržel v průměru 2,22 gólu na zápas a udržel si procento zákroků 92,5, což byl druhý nejlepší výsledek v lize. Českou republiku reprezentoval jak na mistrovství světa osmnáctek tak dvacítek.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Dohodu s klubem NHL má také Filip Chytil. Jak oznámil generálním manažer New York Rangers Jeff Gorton, Jezdci uzavřeli s Chytilem tříletou nováčkovskou smlouvu. Zlínský odchovanec byl draftován letos v prvním kole z 21. místa. Stále mu je teprve 17 let, plnoletý bude až 5. září.
Minulou sezónu nastupoval pravidelně v české Extralize, kde v dresu Zlína nasbíral v 38 zápasech 8 bodů (4+4). Byl jedním z 21 hokejistů mladších 18 let, kteří loni v naší nejvyšší soutěži naskočili do hry, a byl mezi nimi druhý v počtu odehraných zápasů. Několik utkání stihnul odehrát ještě za zlínskou juniorku. Také Chytil reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa osmnáctek, kde naposledy nasbíral dva góly a tři nahrávky.


Největší hvězdou ze tří podepsaných mladých Čechů je určitě Martin Nečas. Jak oznámil generální manažer Caroliny Hurricanes Ron Francis, tým se dohodnul s osmnáctiletým Čechem na tříleté nováčkovské smlouvě. Kontrakt zaručuje Nečasovi 832 tisíc dolarů, pokud se prosadí do NHL, nebo 70 tisíc dolarů, pokud bude působit na farmě v AHL. Obdržel také podpisový bonus 277 500 dolarů.
Nečas strávil uplynulou sezónu v Kometě Brno. Ve 41 zápasech nasbíral 15 bodů (7+8). O něco lépe se mu dařilo v play off, kde dal v deseti utkáních čtyři góly a dělil se o druhé místo mezi nejlepšími střelci Komety. Za český národní tým nasbíral na dvacítkách 3 body (1+2) v 5 zápasech, na osmnáctkách si připsal tři asistence.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -