- Reklama -

Nováček Gaudreau je už na půl stovce bodů, Hudler znovu skóroval

- Reklama -

Calgary se nevzdává boje o play off. Po skvělém úvodu základní části celek Plamenů upadl do menší krize a začal se propadat tabulkou dolů. Teď ale znovu bojuje, z posledních pěti utkání vydolovaly Plameny devět bodů a jsou znovu v postupové osmičce. Ve středu přehrály na vlastním ledě silný Anaheim 6:3. Na výhře se brankou podílel také Jiří Hudler, dva góly vstřelili nováček Johnny Gaudreau (na snímku) a centr Matt Stajan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Anaheim vedl v Calgary po třech minutách 2:0, pak ale vzali vývoj utkání do rukou domácí a pěti brankami po sobě úplně obrátili skóre. Jednadvacetiletý Gaudreau vstřelil druhý a pátý gól a zaznamenal tak svůj 17. a 18. přesný zásah v sezóně.
Současně zakulatil svůj bodový účet na padesátku a stal se prvním zelenáčem v dresu Flames, který dosáhl této mety od Jaromea Iginly. Rodák z Edmontonu s africkými předky měl ve své premiérové sezóně 1996-97 právě 50 bodů (21+29), Gaudreau ho tedy letos s určitostí předstihne. Iginla samozřejmě zůstává lídrem celkových klubových statistik. V barvách Calgary odehrál 1219 zápasů, nastřílel 525 branek a posbíral 1095 bodů.
„Jaromea Iginlu jsem sledoval, když jsem vyrůstal. Byl hodně úspěšný. Je vzrušující na něčem takovém se podílet,“ rozplýval se Gaudreau. „Vždycky jsem snil o tom, že nastoupím v NHL. Mám opravdové štěstí, že hraji s Jiřím Hudlerem a Seanem Monahanem, kteří mi v průběhu sezóny hodně pomohli. Je to opravdu vzrušující a je pro mě něco výjimečného na něčem takovém se podílet,“ zopakoval.
Jiří Hudler byl rovněž mezi střelci, když v 56. minutě pečetil výsledek na 6:3 dorážkou Backlundovy střely. Český útočník bodoval už v pátém utkání v řadě, celkově v nich posbíral 9 bodů (4+5). Hudler má na kontě 24 branek a 57 bodů a finišuje ke své životní sezóně. Ve středu proti Anaheimu si vyrovnal osobní maximum (57 bodů) z ročníku 2008-09 v Detroitu, které teď bude každým dalším bodem vylepšovat.

Trenér Ducks Bruce Boudreau odmítal, že by si jeho svěřenci mohli dopřávat nějaký odpočinek. Anaheim se stále s 91 body dělí o první místo v Západní konferenci s Nashvillem, nicméně poslední tři utkání Kačeři prohráli. Mělo by to pro ně být varování.
„Myslím, že všechny zápasy už budou kritické,“ zdůraznil Boudreau. „Leckdo si možná říká: ‚Jsme na prvním místě…‘, ale já si myslím, že máme jen tak deset bodů náskoku. Navíc jsme odehráli víc zápasů než kdokoli ze soupeřů, takže bychom měli zase začít pořádně otáčet,“ vybídl své hokejisty k větší aktivitě.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -