- Reklama -

Nováček Parayko dal první dva góly v NHL, v Calgary u toho byla i jeho rodina

- Reklama -

Dvaadvacetiletý obránce St. Louis Colton Parayko má za sebou teprve tři zápasy ve slavné NHL, ale ten poslední mu vyšel opravdu náramně. K vítězství 4:3 na ledě Calgary se totiž podílel dvěma góly. A v hledišti stánku Scotiabank Saddledome, kam zavítalo téměř 19 tisíc diváků, rodákovi z Alberty aplaudovali i členové rodiny.
„Přišli se podívat kvůli mně, takže to vyšlo opravdu parádně. Vždyť jsem dal svoje první góly v NHL. Byli tu moji rodiče, bratr i sestry,“ zářil radostí Parayko.


Obrovitý bek přitom není žádný tradiční střelec, v přípravě nasbíral pouze šest asistencí. V Calgary se poprvé trefil za stavu 2:2, když v přesilovce vypálil od modré. „Viděl jsem před sebou tlačenici, tak jsem se snažil trefit to někam vlevo nahoru.“
První branka Coltona Parayka v NHL

A podobně padl i jeho druhý a nakonec vítězný gól na konci druhé třetiny – švihem z dálky. „‚Steener‘ (Alexander Steen) mi to přihrál na bekhend. Tak jsem se nějak srovnal, abych mohl vystřelit z forhendu a poslal to švihem na brankáře,“ popsal Parayko svou druhou trefu.
„Pokaždé, když vystřelil na bránu, skončilo to gólem,“ utahoval si z něj po zápase trenér Blues Ken Hitchcock.
„Pokaždé se snaží házet puky přes hráče. Je těžké to přečíst, a když se mu to povede… Zkoušel to už párkrát v přípravě, kdy mu to nevyšlo. Ale tentokrát se trefil dvakrát, to je naprosto úžasné,“ chválil spoluhráče i brankář Brian Elliott, který má střelecké návyky Parayka odpozorované z tréninků.
„Ale nemůžete to ode mne čekat každý zápas,“ směje se Parayko.
Na začátku utkání to přitom na velkou slávu nevypadalo, při jednom z prvních střídání ho obral o puk domácí útočník Johnny Gaudreau.
„To bylo těžké střídání. Od tohohle okamžiku k mým dvěma gólům, to bylo jak vyjet po horské dráze. V lize hrají neuvěřitelní hráči. Takže nemůžete vůbec nic vypustit. Jinak vás potrestají. Pořád se musím hodně učit a kluci z týmu mi se vším neuvěřitelně pomáhají,“ uzavřel Parayko.
Foto: Icon Sportswire
Druhá branka Coltona Parayka v NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -