- Reklama -

Nové dresy Washingtonu pro Winter Classic 2015

- Reklama -

Před časem oznámilo vedení NHL, že novoroční zápas Bridgestone NHL Winter Classic 2015, který sehrají týmy Washington Capitals a Chicago Blackhawks, se bude konat na baseballovém stadionu Nationals Park ve Washingtonu.
Obě mužstva si toto tradiční utkání zahrají už podruhé. Tým Capitals si odbyl svou premiéru ve Winter Classic 1.1. 2011, kdy zvítězil nad Pittsburghem 3:1. Chicago podlehlo o dva roky dříve na místním stadionu Wrigley Field Detroitu Red Wings poměrem 4:6.
Utkání Winter Classic se konají na otevřených stadionech a v USA jsou jednou z nejsledovanějších sportovních událostí roku. Velkolepá show je pro zúčastněné týmy prestižní záležitostí, což dokládají i speciální dresy, ve kterých mužstva do těchto zápasů nastupují.


Washington Capitals představil nový design výstroje pro nadcházející novoroční utkání na úterní konferenci v Nationals Parku – dres s převažující červenou barvou s bílými pruhy v pase a na ramenou a šněrováním se nenásilně vrací k retro stylu a částečně odkazuje na dresy hráčů Washingtonu ze třicátých let.
Na hrudi je vyobrazeno velké modré písmeno W, přes něj přechází kontrastně bílý nápis Capitals a nad touto grafikou jsou umístěny tři hvězdy ve stejné barvě. Výstroj doplňují tmavě modré kalhoty s bílými pruhy a hvězdami a červenobílé stulpny. Tím jsou dostatečně zvýrazněny tradiční barvy (červená, bílá, modrá) washingtonského celku.

Písmeno W na speciálním dresu se neváže pouze ke jménu týmu, ale má vyjadřovat i návaznost na siluetu obelisku Washington Monument, postaveného na počest prezidenta George Washingtona (další dva najdeme ve státech Baltimore a Maryland). Památník stojící v západní části washingtonského parku National Mall je se svými 169 metry nejvyšší stavbou hlavního města Spojených Států.
Utkání NHL Winter Classic 2015 začne 1. ledna 2015 v jednu hodinu po poledni východoamerického času (19:00 SEČ) a o přímý televizní přenos se postarají americká NBC a kanadské stanice TVA a CBC.
Foto/Photo by: Monumental Network

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -