- Reklama -

Nové posily z NHL: Němci očekávají gólmana, Švédové beka a útočníka

- Reklama -

Německá reprezentace se těší na pořádnou brankářskou akvizici. Pozadu nezůstávají ani Švédové a Češi.
Podle informací Gorda Millera ze stanice TSN přiletí na mistrovství světa Němec Philipp Grubauer z Colorada. Gólmanská jednička Avalanche odchytala v základní části této sezóny 37 zápasů s průměrem 2,64 a úspěšností zákroků 91,7 % (v play-off 2,30 a 92,5 %).

Kromě Grubauera mají z hráčů NHL Západoevropané v kádru také Leona Draisaitla (Edmonton), Dominika Kahuna (Chicago) a Korbiniana Holzera (Anaheim).
Spolu s Coloradem vypadli ve druhém kole bojů o Stanley Cup mimo jiné Dallas a Columbus, jejichž hvězd využije už tak našlapaný švédský mančaft. Kádr Tří korunek doplní obránce Stars John Klingberg a útočník Blue Jackets Alexander Wennberg.

A soupiska bobtná i Čechům. Národní tým očekává přílet dvou posil ze zámoří. Útočník Dallasu Radek Faksa do dějiště šampionátu dorazí v sobotu a hned nastoupí do večerního zápasu proti Norsku. Brankář Colorada Pavel Francouz pak přiletí v neděli.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -