- Reklama -

Nový kouč Pittsburghu se první výhry nedočkal ani v Bostonu, Rask byl jako zeď

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu mají pod novým trenérem Mikem Sullivanem zatím dost bídnou bilanci. První dva zápasy prohráli a vstřelili v nich jediný gól. Naposledy vyšli úplně naprázdno v Bostonu, kde všechny hvězdy Penguins vychytal gólman Tuukka Rask. Především jeho zásluhou vyhráli domácí 3:0. S Raskem v brance Boston vyhrál sedm z posledních devíti zápasů.
Vedle Raska byl hlavní hvězdou zápasu útočník Jimmy Hayes, který připravil první dva góly. V desáté minutě rozbil rozehrávku soupeře a k volnému puku se dostal Max Talbot, který přesnou střelou z pravé strany otevřel skóre.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Pittsburgh to byla krutá rána, protože od začátku zápasu byli aktivnějším týmem. Phil Kessel dokonce trefil tyčku bostonské svatyně. V závěru první třetiny měl dvě velké příležitosti domácí Brad Marchand, ale brankáře Johna Zatkoffa nepřekonal.
Ten znovu kapituloval ve čtvrté minutě druhé části, kdy se před něj natlačil Hayes stíněný obráncem Ianem Colem, od jehož brusle se puk odrazil do branky.
„Už se mi to taky stalo. Ale jde přece o to, najít cestu jak dostat puk do branky. Moje práce je natlačit se do brány,“ komentoval gól Hayes, jemuž byla trefa připsána. „Jimmy je skvělý v tečování a při snaze získat už ztracené puky. A tentokrát mu to vyšlo výborně,“ chválil jej i kouč Medvědů Claude Julien.
Většinu druhé třetiny se Bruins museli obejít bez obránce Adama McQuaida, kterého trefil puk do tváře. Do hry se vrátil po druhé přestávce s několika stehy v obličeji. Pittsburgh mohl zpátky do zápasu dostat Chris Kunitz, jenže sám tváří v tvář Raskovi trefil jen tyčku!
„Myslím, že jsme hráli tvrdě. Dali jsme do toho hodně energie a odhodlání. Jen jsme někdy nehráli dost šikovně a posílali puky na špatná místa kluziště,“ tvrdil po zápase kouč Pittsburghu Mike Sullivan.
Nový trenér Tučňáků zkusil tři minuty před koncem zápasu hru bez brankáře, jenže jeho svěřenci ztratili puk a na konečných 3:0 upravil Ryan Spooner. Brankář Rask si připsal čtvrté čisté konto v sezóně.
„To je naším herním systémem, který brankáři hodně pomáhá. Dnes měl soupeř hodně střel, ale většina z nich šla mimo. Když takhle budeme hrát i nadále, pomůže nám to vyhrávat znovu a budeme dostávat málo branek,“ tvrdil skromně finský gólman.
Pittsburgh prohrál pátý z posledních šesti zápasů a zatím se klubu nedaří dostat do pohody. Trápí se i největší hvězdy Penguins.
„Z mého pohledu, jedna z věcí, které chci u nás zkoušet do budoucna, je zaměřit se na malé detaily naší hry. Musíme najít cestu, jak se v naší hře vydat správným směrem,“ tvrdí trenér Sullivan.
Výsledkový servis
Video: sestřihy z utkání – 16. prosinec
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -