- Reklama -

Nový Mike Modano? Heiskanen podepsal s Dallasem tříletou nováčkovskou smlouvu

- Reklama -

Výjimečný hráč, tak vnímají v Dallasu Miro Heiskanena. Celková trojka letošního draftu má být největší klubovou nadějí, přestože ji bude 18 let až 23. července. Jsou to obrovská očekávání, ale tak už to vysokých draftových voleb bývá. Finský obránce podepsal s Dallasem tříletou nováčkovskou smlouvu a momentálně se snaží udělat dojem ve vývojovém kempu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle přání Stars by se mohl stát Heiskanen během pěti let nejlepším bekem Hvězd a dalších deset let si tento post držet. Měl by být hokejistou, na kterém se staví tým. „Je to skvělý mladý hráč a musí se rozvinout. Naším úkolem je mu tento vývoj umožnit,“ říká Les Jackson, jeden z členů klubového managamentu. „Jako s každým hráčem musíte být trpělivý a musíte mu nabídnout správné vedení.“
Mluví se dokonce o tom, že by mohl být novým Mikem Modanem, na kterém stál klub Stars dvě desetiletí. Kdy bude připravený? Heiskanen tvrdí, že už připravený je. Potvrdil, že si přál jít vysoko na draftu a v NHL se prosadit nejlépe hned v další sezóně.
„Je opravdu pěkné jít jako celková trojka je to ohromný pocit,“ říká finský zadák. „Nyní musím pracovat tak tvrdě, jak jen dovedu, abych mohl hrát NHL co nejdříve. Pokud půjde všechno dobře, věřím, že to zvládnu.“

V září se připojí k mužstvu v Cedar Parku do tréninkového kempu a tam se uvidí. Určitě dostane přiležitost si místo v týmu vybojovat, jeho šance protáhnout se do prvního mužstva už na podzim jsou ale podle odborníků spíš malé. Dallas má k dispozici devět beků, pro Heiskanena se tedy jeví jako nejlepší volba návrat do HIFK Helsinky a pokračování v domácí nejvyšší soutěži.
V minulé sezóně tady odehrál 37 utkání s bilancí 10 bodů (5+5), což je na sedmnáctiletého kluka pěkná vizitka. „Je to velmi dobrý hráč,“ říká generální manažer Stars Jim Nill. „Je na velmi vysoké úrovni, už hrál proti mužům, musí jen ještě trochu dospět. Nechceme na něj tlačit.“
Leckoho určitě bude pokoušet prosadit jej do týmu, protože jiné takto vysoké draftové volby obvykle zvládají naskočit do ligy hned první rok, Jim Nill ale bude určitě upřednostňovat trpělivost. Žádný spěch nebyl ani na jiné Finy v sestavě Stars. Esa Lindell nebo Julius Honka si na šanci v Dallasu také pár let počkali, oba patří k velkým nadějím do budoucna.
„Z naší budoucnosti jsme nadšení,“ těší se Nill. „Heiskanen, Klingberg, Lindell, Honka, Oleksiak, v našem systému je hodně dobrých mladých hráčů,“ věří generální manažer Stars.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -