- Reklama -

Novým asistentem u NY Islanders se stal bývalý vynikající obránce Luke Richardson

- Reklama -

V klubu New York Islanders dochází ke změně na pozici asistenta trenéra. Nově bude po boku hlavního kouče Dougha Weighta působit Luke Richardson. Někdejší skvělý obránce přijal nabídku generálního manažera Gartha Snowa.
„Garth mě oslovil s tím, jestli bych měl o tuto pozici zájem,“ řekl Richardson. „Cítím, že mohu být Ostrovanům prospěšný. Budu mít možnost využít své poznatky. Samozřejmě, že konečná odpovědnost za herní projev mužstva spočívá na hlavním trenérovi,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jako hráč prošel Richardson šesti týmy NHL. Do nejslavnější hokejové soutěže světa vstoupil v barvách Toronta, zástupci Maple Leafs z něj udělali sedmičku draftu v roce 1987. Působil také v Edmontonu, Philadelphii, Columbusu, Tampě Bay a Ottawě.
V základní části soutěže odehrál 1417 utkání, ve kterých nasbíral 201 bodů za 35 gólů a 166 asistencí. Na trestné lavici odseděl 2055 minut. Jeho bilance v play off je 69 zápasů, osm přihrávek a 130 trestných minut.
V průběhu dlouhé hráčské kariéry nasbíral mnoho zkušeností na ledě i mimo něj, jež se rozhodl zúročit v trenérské profesi.
Začínal v organizaci ottawských Senátorů. Nejprve jim pomáhal s rozvojem hráčského potenciálu a v rozmezí let 2009-12 byl asistentem trenéra Sens. Další čtyři roky vykonával funkci hlavního lodivoda jejich záložního celku v Binghamtonu (AHL).
Loni měl osmačtyřicetiletý rodák z Ottawy tu čest vést kanadskou reprezentaci na Německém poháru a Spengler Cupu.
„Luke přináší do naši organizace neúnavnou pracovní morálku a výjimečný charakter,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Ostrovanů Garth Snow. „Bude mít v rukách každý aspekt našeho týmu, včetně našich systémů, rozvoje dovedností a týmové kultury. Díky svým bohatým zkušenostem skvěle doplní náš trenérský tým.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -