- Reklama -

Novým asistentem u pittsburghských hokejistů se stal Mark Recchi

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu mají novou posilu ve svém trenérském týmu. Asistentem hlavního kouče Mikea Sullivana se stal bývalý vynikající útočník Mark Recchi, který aktivní kariéru ukončil v roce 2011. Rodák z Kamloops nahradí Ricka Toccheta, jenž byl v úterý jmenován novým trenérem Arizony Coyotes.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Recchi dosud pracoval v organizaci Penguins jako ředitel hráčského vývoje. „Samozřejmě, je to nová výzva, ale jsem z ní nadšený,“ uvedl devětačtyřicetiletý Kanaďan.
U Tučňáků, kteří ho v roce 1988 ve čtvrtém kole draftovali, dvakrát hrál. Poprvé mezi lety 1988-92, podruhé v sezóně 2005-06. V listopadu se stane šestnáctým členem hokejové Síně slávy v Torontu s vazbou na Pittsburgh.
„Jelikož jsem tady už nějakou dobu a dost často jsem se pohyboval v blízkosti trenéra Sullivana, tak by neměl nastat žádný problém. Chci odvádět opravdu dobrou práci. Je jasné, že Tocchet nám bude chybět, ale doufám, že se mohu okamžitě zapojit, proniknout do nové práce a pomoct týmu,“ přeje si trojnásobný šampión Stanley Cupu.
Recchi je pouze jedním z deseti hráčů moderní éry, který vyhrál play off NHL se třemi různými týmy. První titul slavil v roce 1991 s Pittsburghem, druhý přidal o patnáct let později s Carolinou Hurricanes a třetí triumf vybojoval před šesti lety v dresu Bostonu Bruins. V NHL nastupoval také za Philadelphii, Montreal, Atlantu a Tampu Bay.
„Mark Recchi bude ohromným přírůstkem do našeho trenérského týmu,“ řekl generální manažer Penguins Jim Rutherford. „Mark je v posledních letech pevně spjatý s organizací Penguins, a to především s našimi hráči a trenéry. Jeho vynikající znalost hry mu pomůže zajistit hladký přechod do nové funkce. Je dobré, že začíná trenérskou kariéru ve stejném roce, v němž bude uveden do HHOF.“
V základní části National Hockey League sehrál 1652 utkání, zaznamenal v nich 1533 bodů za 577 branek a 956 asistencí. Ve 190 duelech play off přidal 148 bodů (61+87).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -