- Reklama -

Novým kapitánem Nashvillu bude Mike Fisher

- Reklama -

Hokejisté Nashvillu mají nového lídra. Po odchodu Shei Webera do Montrealu povede Predátory od nové sezóny jako kapitán kanadský útočník Mike Fisher, který dostal důvěru od hlavního trenéra Petera Laviolettea. Fisher bude v nové funkci oficiálně představen na dnešní tiskové konferenci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kariéru v NHL zahájil rodák z Peterborough v Ottawě, jejíž zástupci si ho vybrali již v roce 1998 jako 44. hráče v celkovém pořadí draftu. Dres kanadského klubu oblékal v rozmezí let 1999-2011 a v roce 2007 pomohl Senators k postupu do finále Stanley Cupu.
První a prozatím jedinou změnu působiště zažil Fisher 10. února 2011 poté, co se Ottawa rozhodla zapracovat na přestavbě kádru a vyměnila zkušeného matadora do Nashvillu za volbu v prvním kole draftu 2011 a podmíněný výběr v roce 2012.
V minulé sezóně odehrál šestatřicetiletý centr za Nashville 70 utkání. Zaznamenal v nich 29 bodů za 13 branek a 10 asistencí. Ve 14 zápasech play off vstřelil pět gólů a na dva další přihrál.
Na kontě má v nejprestižnější hokejové soutěži světa z 1016 utkání 752 bodů za 258 branek a 285 asistencí. Ve 114 duelech play off skóroval třiadvacetkrát a nasbíral čtyřiadvacet přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -