- Reklama -

Novým kapitánem St. Louis bude Alex Pietrangelo

- Reklama -

S odchodem Davida Backese do Bostonu museli v St. Louis vyřešit problém, kdo bude novým kapitánem Blues. Rozhodnutí bylo vcelku pochopitelné, čest nosit ,,céčko“ na svém dresu dostane Alex Pietrangelo. Klub to oficiálně oznámí na dnešní tiskové konferenci ve Scottrade Center.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý rodák z King City, který v minulé sezóně dělal Backesovi asistenta, se může považovat za odchovance St. Louis. Činovníci mužstva z něj před osmi lety udělali čtyřku draftu National Hockey League. Nyní se stal 21. kapitánem v historii Blues.
„Pietrangelo byl zástupcem kapitána již v mladém věku a všichni jsme mohli vidět jeho vůdčí schopnosti. Až si ještě víc zvykne na vůdčí roli v týmu, tak vyroste v elitního hráče,“ uvedl před třemi týdny generální manažer Blues Doug Armstrong.
Během osmi sezón odehrál Pietrangelo v základní části NHL 459 zápasů, ve kterých nasbíral 255 bodů za 51 branek a 204 přihrávek. V 46 utkáních play off zaznamenal čtyři branky a osmnáct přihrávek. Sebevědomý zadák nemá strach, že by roli nového lídra Blues nezvládl.
„Čeho bych se měl bát? Hokejová stránka mojí osobnosti se projevuje na ledě i mimo něj, ale já vím, kdy je nutné to oddělit. Beru svou práci vážně a vím, kdy se musím ozvat. Někdy je nepříjemné mluvit o věcech, které nikdo jiný neřekne, ale já s tím nemám problém. Dokážu vstát a promluvit,“ ujišťuje kanadský hokejista.
Jeho asistenty v sezóně 2016-17 budou Alexander Steen, Paul Stastny, Vladimír Tarasenko a Kevin Shattenkirk.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -