- Reklama -

Novým kapitánem Winnipegu byl jmenován Blake Wheeler

- Reklama -

Novým kapitánem Winnipegu Jets byl v den svých třicátých narozenin jmenován forvard Blake Wheeler, jeho asistenty budou centr Mark Scheifele a obránce Dustin Byfuglien. Zástupci kanadského klubu o tom ve středu informovali hokejovou veřejnost na svých webových stránkách.
„Je to pro mě samozřejmě obrovská čest. Být lídrem tohoto týmu je něco mimořádného a opravdu se na to moc těším,“ uvedl rodák z Plymouthu. „Ale není to jen o mně, Markovi nebo Dustinovi. Máme v kabině skvělou skupinu chlapů, takže to bude náš společný závazek. O zodpovědnost se podělíme,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kapitánské žezlo přebírá Wheeler po Andrewu Laddovi. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu (jednou se radoval s Carolinou, jednou s Chicagem) zastával tuto prestižní funkci ve Winnipegu dlouhých pět let, ale 25. února 2016 ho Tryskáči vyměnili do Chicaga a po skončení sezóny se jako nechráněný volný hráč dohodl na sedmiletém kontraktu s NY Islanders.
„V posledních pěti letech ve Winnipegu jsem se toho od Andrewa Ladda hodně naučil. Vidíte, jak to vypadá být lídrem týmu každý den. Především na hokejovém trhu, jakým je Winnipeg, je to výjimečná pocta. Pro mě bude čest tuto funkci nyní převzít a přistupovat k ní se stejnou hrdostí jako Andrew,“ řekl Wheeler.


Důrazný křídelník byl draftován Phoenixem v roce 2004 v prvním kole jako pátý v pořadí. Kontrakt s Coyotes ale odmítl podepsat a 1. července 2008 se stal volným hráčem. Hned potom zamířil ke konkurenci do Bostonu a Kojoti dostali jako kompenzaci pátou pozici v druhém kole draftu v roce 2008.
Jeho další hokejové kroky vedly do Atlanty. Thrashers ho získali 28. února 2011 výměnou za kanadského centra Riche Peverleyho a slovenského zadáka Borise Valábika. Do Atlanty tehdy zamířil i Wheelerův spoluhráč Mark Stuart. Na podzim téhož roku se Thrashers přestěhovali do Winnipegu.
V základní části National Hockey League odehrál Wheeler 615 utkání, ve kterých nasbíral 440 bodů za 173 branek a 267 asistencí. Ve 25 zápasech play off vstřelil dva góly a na pět dalších přihrál.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -