- Reklama -

Novým trenérem Los Angeles Kings se stal John Stevens

- Reklama -

Darryl Sutter z Los Angeles se před dvěma týdny stal jedním z trenérů, který po skončení základní části National Hockey League přišel o práci. Králové ho v neděli nahradili jeho asistentem Johnem Stevensem, jenž v minulosti vedl Philadelphii.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenérský životopis padesátiletého Stevense obsahuje šest sezón v American Hockey League s týmem Philadelphia Phantoms (2000-06) a tři a půl roku na lavičce Flyers (2006-10, trenérem Letců se stal 22. října 2006). S Letci dokázal dvakrát postoupit do play off, kde se jejich osudem vždy stal Pittsburgh (v roce 2008 ve finále konference, o rok později hned v prvním kole).


Když byl v sezóně 2009-10 tým po pětadvaceti utkáních se třinácti výhrami na desátém místě konferenční tabulky, byl Stevens propuštěn. Od 24. června 2010 byl jedním z asistentů kouče Los Angeles Terryho Murrayho.
V prosinci 2011 Kings odvolali Murrayho (12. prosince 2011), kterého nahradil Stevens, ale jednalo se jen o dočasné řešení. Rodák z Campbellton vedl kalifornský klub pouze ve čtyřech zápasech (2-2-0). Jako asistent trenéra Darryla Suttera se pak podílel na dvou triumfech Králů ve Stanley Cupu (2012, 2014).
Stevensova trenérská bilance v základní části NHL je aktuálně 267 zápasů, 122 výher, 111 porážek, 34 proher v prodloužení nebo po nájezdech.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -