- Reklama -

Novým trenérem Philadelphie byl jmenován Dave Hakstol

- Reklama -

V pořadí devatenáctým hlavním trenérem v dějinách Philadelphie byl jmenován Dave Hakstol, který v posledních jedenácti letech trénoval univerzitní tým North Dakota. Šestačtyřicetiletý Kanaďan nahradí ve funkci Craiga Berubea. Ten byl odvolán 17. dubna kvůli neuspokojivým výkonům klubu v letošní sezóně, která pro Flyers skončila už po základní části.
„Dave přináší do organizace Flyers bohaté trenérské zkušenosti a úspěchy. Je to vítězný typ a jsme velice potěšeni, že se stane členem naší rodiny,“ prohlásil generální manažer Philadelphie Ron Hextall.
Během působení v univerzitní soutěži dovedl rodák z Drayton Valley tým North Dakota sedmkrát do závěrečného turnaje Frozen Four, v němž o vítězství v NCAA bojují čtyři nejlepší univerzitní celky. V letošní sezóně postoupili jeho svěřenci do semifinále, ve kterém nestačili na mužstvo Boston University s osmnáctiletým centrem Jackem Eichelem.
„Mám ohromnou radost, že jsem byl jmenován novým koučem Philadelphie Flyers. Během rozhovorů s Ronem (Hextallem) a ostatními členy Flyers jsem získal ještě větší povědomí o historii a tradici této organizace. A jsem velmi hrdý, že se dnes stávám její součástí,“ uvedl Hakstol.
Pod Hakstolovým vedením zaznamenala North Dakota bilanci 289-141-43. Během jedenácti let v NCAA prošlo pod jeho rukama mnoho sportovních talentů, kteří dosáhli ve svém sportovním životě nemálo úspěchů.
Patří mezi ně současný kapitán Chicaga Jonathan Toews, útočníci T.J. Oshie (St. Louis Blues), Travis Zajac (New Jersey), Drew Stafford (Winnipeg Jets) nebo zadák Los Angeles Kings Matt Greene. V letech 2008-11 trénoval Hakstol i syn současného generálního manažera Flyers Bretta Hextalla.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -