- Reklama -

Novým trenérem Vancouveru se stal Travis Green

- Reklama -

Novým trenérem Vancouveru se ve středu stal Travis Green, jenž v předchozích čtyřech letech vedl záložní celek Canucks v nižší soutěži American Hockey League Utica Comets. Green nahradil v roli hlavního šéfa střídačky Kosatek Willieho Desjardinse, který působil v organizaci od sezóny 2014-15.
„Jsem dnes patřičně hrdý. Je to něco, na čem jsem hodně dlouho pracoval,“ uvedl na webových stránkách kanadského klubu Green. „Dostat příležitost trénovat tady ve Vancouveru je něco mimořádného. Pevně věřím, že jsem na tuto výzvu připravený. Jsem z ní opravdu nadšený.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pod vedením šestačtyřicetiletého rodáka z Castlegaru si celek z města Utica připsal bilanci 155-110-27-12 ve 304 zápasech a dvakrát postoupil do play off AHL. Před dvěma lety dovedl Green Comets až do finále Calder Cupu, v němž ale jeho svěřenci podlehli Manchesteru Monarchs 1:4 na zápasy.
V současném kádru Vancouveru je spousta mladých hráčů, které Travis Green dobře zná, neboť je v minulosti vedl na farmě Canucks. Patří mezi ně například útočníci Bo Horvat, Sven Baertschi, Jake Virtanen, Nikolaj Goldobin, zadák Jordan Subban a gólman Thatcher Demko.
„Travis je talentovaný kouč, jenž hrál hlavní roli v rozvoji našich mladých hráčů během čtyř sezón v Utice,“ řekl generální manažer Canucks Jim Benning. „Má silnou touhu vítězit a vybudoval identitu týmu, který tvrdě pracuje a hraje zodpovědně na obou koncích ledu. Skvěle chápe, kterým směrem se chce naše organizace ubírat a my věříme v jeho schopnost vybudovat tým a vítěznou kulturu. Jsme velice potěšeni, že můžeme přivítat Travise a jeho rodinu.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Travis Green má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Kanadský centr byl draftován v roce 1989 NY Islanders ze 23. pozice. Do NHL vstoupil o tři roky později a u Ostrovanů vydržel šest sezón. Hrál také v Anaheimu, Phoenixu, Torontu a Bostonu.
V rozmezí let 1992-2007 odehrál v základní části NHL 970 utkání, připsal si v nich 455 bodů za 193 branek a 262 nahrávek. V 56 utkáních play off zaznamenal 10 gólů a 11 asistencí. Aktivní kariéru ukončil ve švýcarském Zugu (2007-08). Na mezinárodním poli bral Green jako kanadský reprezentant stříbro a zlato v letech 1996 a 1997.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -