- Reklama -

Nugent-Hopkins chtěl být žokejem, jako kluk fandil Canucks

- Reklama -

V NHL patří mezi hokejisty s největším potenciálem do budoucna, však má také s Edmonton Oilers sedmiletý kontrakt za 42 milionů dolarů. Jednadvacetiletý centr Ryan Nugent-Hopkins, jednička draftu z roku 2011, však jako kluk snil o úplně jiné kariéře – chtěl se prohánět na hřbetech koní a být slavným žokejem.
„Já a můj starší bratr jsme v podstatě vyrůstali u dostihového závodiště. Byli jsme tam každý týden. Je to něco, s čím jsme strávili velkou část svého dětství a jsme s tím už pořádně spjatí,“ vykládá Nugent-Hopkins, jehož rodiče byli velcí fanoušci koňských dostihů.
A Ryan tuto vášeň pro koně podědil. „Pokud bych se mohl alespoň jednou projet na velkém závodě ve Spojených státech, byl bych z toho pořádně odvázaný,“ zasní se ještě dnes. „Ovšem je pořádně složité si tohle přání splnit, protože o stejnou poctu usiluje i mnoho dalších lidí,“ dodává už se střízlivějším pohledem.
Zůstává tak proto jen věrným fanouškem, dokonce se byl letos v květnu podívat na slavném Kentucky Derby. A před pár lety s bratrem Adamem koupil tříletou klisnu Zenyu, která už absolvovala na závodišti Hastings ve Vancouveru šest závodů a jednou dokonce doběhla na druhém místě.
Její majitel bohužel nemá moc času svého koně navštívit, ale plánuje to v nejbližší době, až budou zase Oilers hrát ve Vancouveru. „Jak je to jen možné, tak jsem v kontaktu s trenérem, abych se ujistil, že je všechno v pořádku. Samozřejmě by bylo možné mého koně převézt i do Edmontonu, ale momentálně to neplánuji.“
Nugent-Hopkins vyrůstal v Burnaby, v podstatě předměstí Vancouveru, takže je jasné, že od dětství fandil Canucks. Mezi jeho hlavní hrdiny tehdy patřili Markus Näslund, Todd Bertuzzi, nebo Brendan Morrison. „Možná mám ještě někde schovaný Näslundův dres,“ směje se.

  • Příští zápas v TV: Los Angeles – Winnipeg, ne/po 12. října, 4:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -