- Reklama -

Nula a zase nula. Jiné číslo Neuvirth nezná

- Reklama -

Nedokázali to Bernie Parent, Ron Hextall ani Roman Čechmánek. Z více jak pěti desítek maskovaných mužů, kteří se od roku 1967 postavili do klece Philadelphie, zvládl pouze Jeff Hackett ozdobit své první dva starty shutoutem. Včera ho napodobil Michal Neuvirth.
Labskoústecký rodák sice nastoupil poprvé za Flyers už při sobotní prohře 1:7 na Floridě, ale tři inkasované góly (v tomto případě) mu bilanci nekazí, protože střídal Stevea Masona až v průběhu hry. Před pondělní odvetou musel kolega z rodinných důvodů opustit tým, takže Neuvirth dostal šanci hned od začátku – a vychytal vítězství 1:0. Ve včerejším duelu s obhájci titulu z Chicaga český gólman protivníky znovu uhranul a výsledkem byla výhra 3:0.
„Cítím, že čím víc chytám, tím líp se cítím a víc si věřím,“ říká brankář se zkušenostmi z Washingtonu, Buffala a NY Islanders. „Šel jsem do zápasů s tím, že budu v klidu, užiju si je a budu si věřit. Cítil jsem se dobře.“


Neuvirthovy zápasy s nulou:


Naposledy pustil Neuvirth kotouč za svoje záda v polovině třetí třetiny sobotního duelu s Pantery, jeho neprůstřelnost se tedy natáhla už na 132 minut a pět sekund. V pondělním zápase s Floridou mu napočítali 31 zákroků, ve středu proti Blackhawks o jeden méně. O bouřlivé ovace si řekl v půlce zápasu, když zlikvidoval únik Mariána Hossy v oslabení, jeho zákrokům se znovu tleskalo v závěrečném dějství při dvojnásobné přesilovce Jestřábů.
„Posledních pár dnů bylo neuvěřitelných. Neskutečnou práci odvádějí i kluci přede mnou. Máme velice silnou formaci pro oslabení. Tahle dvě vítězství jsou výsledkem týmové práce po celých šedesát minut,“ děkuje i spoluhráčům.
Několikrát už zaznělo, že bývalý juniorský reprezentant nechce být ve Philadelphii náhradníkem jen pro pár zápasů. Mason už je zpátky v klubu, Letci navíc nastoupí k příštímu utkání až v úterý, ale kdo ví, třeba trenér Dave Hakstol v duelu s Dallasem vsadí na formu svého slaběji honorovaného svěřence.
„Věděli jsme, že máme dva dobré gólmany, s tímhle pocitem jsme šli do sezóny,“ říká hlavní kouč Flyers. „Poslední dva zápasy byly pro Masonovy spoluhráče složité, ale Michal zaujal jeho místo a odvedl velice dobrou práci. Chcete mít silně obsazenou každou pozici a Michal tento týden ukázal, že pokud jde o tu brankářskou, máme ji velice silnou.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -