- Reklama -

Nyquist zvítězil v derby

- Reklama -

Ne, na mistrovství světa ještě nedošlo k souboji Tre Kronor se Suomi (a pokud k němu dojde, tak až během play off). Neodehrálo se ani utkání mezi Detroitem a Chicagem či jiným týmem z Původní šestky NHL. Derby, o němž je řeč v titulku, se běželo v Kentucky a zaslouží si označit velkým písmenem na začátku, protože jde o slavný koňský dostih.
Zmiňovaný Nyquist potom samozřejmě není švédským útočníkem, nýbrž tříletým plnokrevníkem, který se před dvěma dny stal vítězem jednoho ze závodů slavné Trojkoruny.
„Je to výjimečný kůň, každý den mu to můžete vidět v očích. Chová se jako naprostý profesionál. Kdyby byl člověkem, byl by špičkovým sportovcem. Je to extratřída,“ chválí koně, který slavil triumf v každém z prvních osmi dostihů své kariéry, jeho trenér Doug O’Neill.


S Gustavem Nyquistem má ušlechtilý lichokopytník přece jen něco společného. Jeho majitelem je jistý Paul Reddam, náruživý fanoušek Rudých křídel. Po detroitských hráčích pojmenoval už sedm svých koňů, z nichž mu Nyquist dělá největší radost. Když ho Reddam loni kupoval, zaplatil za něho 400 tisíc dolarů. Jen za úspěch v sobotním závodě si odnesl skoro čtyřnásobek.
Možná, že koně naladil na honbu za vítěznými vavříny pohled, který se mu naskytl před dostihem. Ve stáji na něho totiž čekal Stanleyův pohár. Původní plán byl, že mu ho představí sám detroitský hokejista, který posléze usedne i na tribunu závodiště Churchill Downs. Gustav Nyquist dal ale pochopitelně přednost možnosti reprezentovat svoji vlast na světovém šampionátu.
„Je skvělé sledovat, jak dobře si vede. Vždyť je favoritem Kentucky Derby a já doufám, že odběhne dobrý závod a skutečně ho vyhraje,“ popřál švédský forvard svému kmotřenci, když po prohrané sérii s Tampou Bay vyklízel kabinu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -