- Reklama -

O držiteli Masterton Trophy se rozhodne mezi trojicí Anderson, Cogliano a Ryan

- Reklama -

Na Masterton Trophy byli nominováni brankář Craing Anderson z Ottawy Senators a útočníci Andrew Cogliano z Anaheimu Ducks a Derek Ryan z Caroliny Hurricanes. Trofej se uděluje za sportovní chování, vytrvalost a oddanost hokeji. Vítěz bude znám 21. června, kdy se v Las Vegas uskuteční předávání cen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětatřicetiletý Anderson si v základní části připsal 25 výher, 11 proher a čtyři ztráty v prodloužení či nájezdech. Průměrně pochytal 92,6 % střel a inkasoval 2,28 gólů na zápas. Těchto skvělých statistik dosáhl navzdory faktu, že jeho ženě Nicholle diagnostikovali v říjnu rakovinu krku.
Anderson dočasně opustil Senators, aby se mohl naplno věnovat své rodině, ale když se jeho kolega Andrew Hammond 28. října v zápase s Calgary zranil, Nicholle prohlásila: „Tvůj tým tě potřebuje.“ Anderson nastoupil do dalšího utkání proti Edmontonu, v němž pochytal všech 37 střel a přispěl k výhře 2:0. Když ho po konci duelu vyhlásili první hvězdou večera, dočkal se ovací vestoje (více ZDE).

Devětadvacetiletý Cogliano je na Masterton Trophy nominován počtvrté za posledních šest sezon. V základní části posbíral 35 bodů (16+19) v 82 zápasech. Cogliano nastoupil v základní části do 786 soubojů za sebou. Od svého debutu v dresu Edmontonu Oilers v sezoně 2007-2008 nevynechal jediné klání. Jeho série je čtvrtou nejdelší v historii NHL. Pouze Doug Jarvis mezi lety 1975 až 1988 odehrál od počátku své kariéry více utkání v řadě (964).

- Reklama -

Třicetiletý Ryan zaznamenal v 67 zápasech základní části 29 bodů (11+18) včetně tří vítězných tref. Ryan odehrál tři sezony ve Spokane ve Western Hockey League, ale na draftu si ho nikdo nezamluvil, a proto pokračoval čtyři roky na University of Alberta a poté další čtyři léta v Evropě.
V červnu 2015 podepsal s Carolinou smlouvu jako volný hráč a v následujícím ročníku nastoupil v jejích barvách do šesti duelů. Tuto sezonu začal na farmě, než se 11. listopadu 2016 dočkal povýšení do prvního týmu. Ryan je nejstarším hráčem v klubové historii, který při svém debutu skóroval. Povedlo se mu to 1. března 2016 ve věku 29 let a 63 dnů. Rovněž je nestarším hráčem Hurricanes, jenž si v jejich dresu odbyl premiéru.

Výše zmíněná trofej je pojmenována po Billu Mastertonovi, tehdejšímu hráči Minnesoty North Stars (dnes Dallas), který zemřel 15. ledna 1968 na následky poranění, jež utrpěl o dva dny dříve v zápase proti Oaklandu Seals. Cena byla poprvé udělena po konci sezony 1967-1968. Loni ji jako první Čech v historii NHL získal Jaromír Jágr.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -